Saksøkt for dekning av samme sak i to medier

Journalist Karianne Solbrække dekket den såkalte smykkesaken først for Dagbladet så for TV 2, melder Kampanje. Begge medier ble saksøkt, men nå har Marit Christensen trukket søksmålet mot TV 2.

Mandag trakk Marit Christensen søksmålet mot TV 2. Teknisk ble det inngått et forlik, men Kampanje erfarer at forliket innebærer at TV 2 ikke krever Christensen for saksomkostninger kanalen har hatt i forbindelse med saksforberedelsene.

Marit Christensen hadde saksøkt TV 2 i forbindelse med et intervju av nå avdøde Johan Hjort. I intervjuet kom Hjort med karakteristikker i forbindelse med Christensens angivelige rolle i den såkalte smykkesaken.

- Vi har registrert at hun trekker saken, og er i og for seg fornøyde med det. Vi ville ikke hatt noen problemer med å føre saken, men vi er fornøyde med at det ikke ble noen sak, sier nyhetsredaktør i TV 2, Kjell Øvre Helland, til Kampanje.

Christensen saksøkte TV 2 og sjefredaktør Kåre Valebrokk for 200.000 kroner hver.

Journalisten bak innslaget som var bakgrunn for søksmålet var Karianne Solbrække. Før hun ble ansatt i TV 2 dekket Solbrække saken for Dagbladet. Også den dekningen har Christensen klaget på, og har i første omgang levert inn en forliksklage.

Til sammen krever Christensen 550.000 kroner av Dagbladet. Hun krever 250.000 kroner av styrets formann, 250.000 kroner av sjefredaktør John Olav Egeland og 50.000 kroner av journalist Solbrække, skriver Kampanje.