RA-journalist ny redaktør i Finnmark Dagblad

Lars Petter Einarsson ble i formiddag ansatt som ny sjefredaktør i Finnmark Dagblad i Hammerfest. Einarsson går fra stilling som vaktsjef og internettansvarlig i Rogalands Avis i Stavanger.

Published   Updated

Einarsson bekreftet i morges overfor Journalisten at han var søker til stillingen. Ansettelsen var eneste sak på styremøte i avisen klokka 11 i formiddag. Deretter var det allmannamøte i avisen, der den nye redaktøren ble «vist fram».

- Jeg kom litt seint til det møtet fordi jeg har kveldsvakt, men alle klappet da han var ferdig og han ble godt mottatt, sier Roy Solstad, klubbleder for journalistene i FD.

Solstad sier de er veldig fornøyd med at ting nå er falt på plass etter at avisen i lengre tid har søkt etter ny redaktør. Klubblederen og nyhetslederen hadde et møte med Einarsson i går kveld, og Solstad sier at den nye redaktørens produktorienterte innstilling ser ut til å gli godt inn iden måten de øvrige medarbeidere i FD tenker avis på.

Vi lyktes ikke å få tak i Einarsson etter allmannamøtet i dag. Etter det Journalisten kjenner til sto det i sluttfasen mellom Einarsson og en annen, ekstern søker.

Lars Petter Einarsson er 38 år og født og oppvokst i Stavanger. Han begynte i 1987 som frilanser i RA før han ble fast ansatt.