Norsk Aller avviser salg av Kanal 5

Norsk Aller avviser i et brev til Kulturdepartementet at konsernet vurderer å selge seg ut av Kanal 5, skriver Kampanje. Derimot er salg av Radio 1 aktuelt.

Kampanje meldte onsdag at Norsk Aller vurderte å selge seg ut av både Radio 1 Norge og Kanal 5.

Administrerende direktør i Norsk Aller, Ole Sæther, ville ikke bekrefte opplysningen, men sa at konsernet fortløpende vurderer om det skal kjøpe eller selge, blant annet fordi Clear Channel har vært tydelige på at selskapet skal ut av Kanal 5 før jul.

Men i et brev til Kulturdepartementet skriver nå Ole Sæther at Norsk Aller ikke har noen planer om å selge seg ut av Kanal 5. Dersom Kanal 5 får konsesjonen, vil tvert i mot Norsk Aller kjøpe seg opp i Kanal 5 i henhold til avtale med Clear Channel. Samtidig bekrefter han at konsernet vurderer å selge seg ut av Radio 1 Norge der Norsk Aller eier 50 prosent av aksjene.

Norsk Aller-sjef Ole Sæther mener noen driver med ryktemakeri for å svekke Kanal 5s muligheter til å få P5-konsesjonen.

«Opplysningene i dagens artikler i blant andre Kampanje bygger på rykter som Norsk Aller er kjent med og som har til hensikt å svekke Kanal 5s P5-søknad. Mine uttalelser er generelt sett tatt ut av sin sammenheng og plassert inn i en tekst, som åpenbart var vinklet forut for intervjuet», skriver Sæther i brevet til departementet.

Powered by Labrador CMS