Thomas Spence. Foto: Birgit Dannenberg

– Håper de innser dumhetene

NJ tar tak i Nationens eiere og ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I juni ble det kjent at Tun Medias administrerende direktør Terje Bertheussen hadde fått millionbonus, dette skjedde bare måneder etter at datterselskapet Nationen sa opp lokalavtalen.

Nå murres det i gangene i medieselskapet, og Norsk Journalistlag skal denne uken møte styret i Nationens redaksjonsklubb for å drøfte hvordan de skal håndtere situasjonen videre.

Alvorlig

– Ledelsen har skapt en alvorlig situasjon i bedriften. Ledelse og eiere har grafset til seg det de kan med den ene hånden og med den andre hånden tatt fra de ansatte goder som er opparbeidet over flere år, sier nestleder Thomas Spence i NJ.

Han forklarer at journalistlaget ikke vil sitte stille og se på at eiere og ledelse oppfører seg uansvarlig. Spence sier videre at NJ derfor vil forsøke å få dem til å innse dumhetene som er skjedd og at de etter samtaler forhåpentligvis vil rette opp feilene de har begått.

Motivasjon

– Vi håper at ledelsen ikke både er døve og blinde og forstår signaler fra ansatte og organisasjonene. Vi gir dem alle muligheter til å rette opp feilene fra i vår og skape en situasjon som øker motivasjonen blant de ansatte som gagner bedriften. Akkurat nå har de skapt det motsatte, sier Spence.

Terje Bertheussen er på ferie og forteller over telefon at han ikke ønsker å diskutere sine arbeidsvilkår i Journalisten eller andre medier.

– Jeg har ingen kommentar til dette, sier han.

Powered by Labrador CMS