Kjersti Løken Stavrum er leder i Oslo Redaktørforening. Foto: Birgit Dannenberg

– Det blir neppe fasan

Redaktørforeningen strammer inn i dårlige tider. Høstmøtet blir ikke det samme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I skrivende stund sender Norsk Redaktørforening ut påmeldingsskjema til årets høstmøte. Og i tider da det kuttes i redaksjonenes utgifter, har også redaktørene valgt å stramme inn. Et av tiltakene er at man kutter i lengden på møtet. Fra to dager til én.

På forsommeren fikk medlemmene i foreningen en Questback om hva slags høstmøte de ønsket, og en viss overvekt mente det ville være bedre med en dag fremfor to. Det innebærer at deltakerne slipper å ty til hotellrom, i tillegg er konferansen lagt til Gardermoen, og det mener assisterende generalsekretær Arne Jensen vil redusere reisekostnadene til deltakerne.

– Det er to grunner til disse endringene: Én grunn er at vi holder på å eksperimentere med ulike møteformer, og så er det jo tidene ganske vanskelig for flere av våre medlemmer. Vi er i prosesser hvor det skjæres ned og kuttes kostnader i redaksjonene. Det har vi funnet naturlig å avspeile i møteformen. Både fordi det er billigere og fordi det brukes mindre tid. Vi vet at mange av redaktørene har tunge prosjekter i redaksjonene og er kresne på hva de bruker tid på utenfor, sier Jensen.

På menyen

Siden påmeldingsskjemaet ble sendt ut rundt lunsjtider torsdag, er Jensen usikker på hvor mange som kommer. Flere medlemmer forteller at siden det spares på budsjettene til kursing og reising i redaksjonene, er det ikke naturlig for redaktørene å fortsette med slik virksomhet selv i samme grad.

Jensen forteller at man i foreningen er fullt forberedt på at det kan komme færre på møtet, noe de også så antydninger til på vårmøtet.

– Så det blir ikke mesking med fasan og kaviar blant landets redaktører når de kommer sammen?

– Ha-ha. Nå har jeg ikke sjekket menyen, men jeg tror jeg kan garantere at det ikke blir fasan.

På tur

Også studiereiser ser det ut som redaktørene har kuttet ned på. Oslo Redaktørforening har invitert sine medlemmer og redaktører fra resten av landet med til World Young Reader i Praha helt sist i september.

Leder i Oslo Redaktørforening, Kjersti Løken Stavrum forteller at det er to grunner til at påmeldingen går noe tregere enn vanlig.

– Én grunn er at det er lagt til høstferien, og da er det mange det ikke passer for. Og mediebransjen er i en økonomisk krise. At det er sent på budsjettåret kan også spille inn.

De siste årene har OR lagt studiereisene til etablerte konferanser, som ifølge Stavrum gir langt mer omfattende program enn de selv klarer å stable på beina. I begynnelsen av uken gikk invitasjonen ut til hele landet, etter at medlemmene i Oslo hadde fått litt tid på seg til å vurdere om de vil være med eller ei.

Powered by Labrador CMS