NRKs TV-arkiv fritt tilgjengelig på nett

NRK har nå lagt ut nesten 30.000 TV-programmer fra 60-tallet og opp til sent på 90-tallet gratis på nettet. Nå kan du få et gjensyn med alt fra Erik Bye, Pompel og Pilt, Fleksnes, Brødrene Dal og Lille Lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Programmene er lagt ut på NRKs nettsider og inkluderer alle programmer som NRK sitter med rettighetene på.

Nå kan publikum fråtse i gamle episoder av «Fjernsynskjøkkenet» eller på TV-serier som «Vestavind», «Benoni og Rosa», «Helmer og Sigurdson» eller «Blindpassasjer». Til og med klassikeren «Trim for eldre» er å finne i arkivet.

Gamle filmaviser

– Med dette har vi gjort NRKs TV-arkiv til en åpen skattkiste for dem som ønsker gjensyn med gamle favoritter fra fjernsynets barndom på 60-tallet og framover. Arkivinnholdet er også en fantastisk kilde for alle som er nysgjerrig på samfunnsutviklingen i Norge etter andre verdenskrig, sier en entusiastisk mediedirektør i NRK, Øyvind Lund i en pressemelding.

NRK-arkivet inneholder også de aller fleste Filmavisene fra 1941 og fram til 1963 etter at det er gjort en egen avtale om rettighetene for disse. Filmavisene ble sendt på kino før hovedfilmen før innføringen av fjernsyn satte et punktum for disse.

NRK-arkivet ligger under fanen «Kategorier» på NRK TVs nettsider.

Powered by Labrador CMS