Nils E. Øy er tidligere generalsekretær i Norsk Redaktørforening, nå rådgiver i Norsk Presseforbund. Foto: Birgit Dannenberg

NFI med strengere innsynsregler etter innsynskrav

Presseforbundets Nils E. Øy (bildet) mener det er lovstridig at Norsk filminstitutt (NFI) har kommet med nye, strengere regler for innsyn, etter at NRK-journalister klaget på at de ikke fikk innsyn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NFI har sendt ut en melding om «endring av praksis for innsynshåndtering», skriver Dagsavisen.

– Det er høyst uvanlig at en statlig institusjon bare vedtar at de ikke gidder å forholde seg til offentlighetsloven lenger, sier Norsk Presseforbunds Nils E. Øy, spesialrådgiver i offentlighetssaker. Han sier instruksen strider mot offentlighetsloven.

Praksisendringen ble sendt etter at NRK hadde klaget på innsynsnekt i søknader til NFI om støtte under Kulturdepartementets nye insentivordning. NFI begrunner endringen med at de ikke har kapasitet til å håndtere den økende mengden innsynsforespørsler.

Flere ressurser

Løsningen må heller være å legge større krefter inn i søknadsoppbyggingen og rutinene, mener Øy.

NFI kommer med skriftlig svar på Dagsavisens forespørsel, hvor de skriver at informasjonen om praksisendringer er oppdatert på nettsidene.

– NFI følger offentlighetsloven og er opptatt av åpenhet. Før endringen av praksis har vi foretatt en juridisk vurdering og konferert med andre forvaltningsinstitusjoner, skriver seniorrådgiver Hildegunn Støve i NFI.

Powered by Labrador CMS