Journalister vil ikke reise i Norge

– Journalister er hjertelig velkommen til å bli med på mine reiser. Men så langt har jeg aldri fått forespørsel fra noen om å bli med på tur her i Norge, sier Odd Einar Dørum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Venstres politikerveteran stiller seg noe undrende over oppslaget i Dagbladet onsdag, hvor det hevdes at flere komiteer på Stortinget nekter journalister å delta på reiseprogrammet. Dørum er kjent for å være en sterk tilhenger av åpenhet.

– Problemstillingen er ny for meg. Journalister må gjerne være med på reiser, men ikke alle reiser er ment som mediestunt og ikke alle møter er ment for offentligheten. Det må også journalister respektere. Men det jeg gjør tåler dagens lys, så hvis noen journalister har kondis og stayerevne nok til å bli med, så er det helt greit for meg, sier Dørum som i dag sitter i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

Sitter på flytoget, uten journalist

Når vi fanger ham på telefon, sitter han på flytoget etter å ha vært på studietur til og skolebesøk i Stavanger. Uten noen journalister på slep.

– Det skjer at vi inviterer journalister med på våre turer, og på stedet kan lokale journalister gjerne dukke opp. Men så langt i mitt lange politikerliv kan jeg ikke huske å ha fått en forespørsel fra en journalist om å bli med på en av mine utallige reiser i Norge, sier Dørum.

Intenst arbeid

Han presiserer at han ikke leder noe utvalg og derfor ikke kan uttale seg generelt, bare på egne vegne.

– Jeg kan imidlertid bekrefte Carl I. Hagens utsagn om at det er intens virksomhet på disse reisene. En stor del av en politikers oppgave er å lære og studere, og det gjør du best ved å reise og besøke og snakke med folk der de bor og jobber. Slik kan jobben sammenliknes med en undersøkende journalists hverdag, men i dag er det vel få redaksjoner som lar en medarbeider jobbe så intenst ute i felten på reisefot over så lang tid, kommenterer Dørum, mer konstaterende enn spørrende. Før han humrende avslutter:

– Men har de kondis og stayerevne nok, får de gjerne bli med meg!

Powered by Labrador CMS