Dagsavisen har i to år hatt positiv drift. Nå flagges kutt i pressestøtten. Det betyr kutt i avisens kostnader.

- Vi lever bedre nå enn før

Men det var før varselet om at Dagsavisen må kutte kostnadene.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at Mentor Medier må redusere kostnadene med inntil 23 millioner kroner. Det betyr at rundt 30 stillinger skal kuttes. Halvparten av disse igjen tas fra i de to pressestøtteavisene.

Administrerende direktør og påtroppende sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen sier til Journalisten at han tror det vil være mulig å gjennomføre innsparinger uten nedbemanning. I skrivende stund har Dagsavisen 60 medarbeidere, i underkant av 50 av disse er redaksjonelt ansatt. Da er redaksjonell ledelse og redaksjon i Fremtiden inkludert.

Tomme stoler

– Vi har hatt færre folk på jobb enn vi har hatt hjemler til. Det har vi gjort over en god stund. Når folk har vært i permisjon, har vi ikke erstattet disse, på den måten har vi klart å spare penger.

Onsdag er det styremøte i avisen. Da vil innsparingskravene bli tydeligere. Det som er klart er at to medarbeidere, deriblant sjefredaktør Arne Strand, går av med pensjon i år. Hva som må gjøres videre er avhengig av føringene styret gir.

– Det er ikke umulig å nå sparekravene som er skissert gjennom dem som går ut i pensjon eller slutter av naturlige årsaker gjennom året. Men det krever at vi organiserer oss på en måte som gjør at vi kan lage like god avis.

Å endre på frekvens eller nedslagsområde sier Lysholm ikke er aktuelt. Særlig siden Dagsavisen i tillegg til å være en riksspredt nisjeavis og så er nummer to-avis i Stor-Oslo.

– Vi lever tross alt bedre i dag enn på mange år og har klart å etablere overskudd i to år. Vi mener Dagsavisen er ideell som motor for flere aviser som vi har gjort i Drammen, sier han og håper på flere lokale versjoner.

Tror på flere aviser

– Dagsavisens snuoperasjon fra 2011 til i dag er en suksesshistorie, men den er nødt til å fortsette med samme styrke. Jeg oppfatter oppdraget fra styret i Mentor Medier slik at vi skal fortsette jobben med å kutte kostnader samtidig som vi satser offensivt, slik vi har gjort de siste årene, sier Hoff Lysholm.

Mens avisen gikk med 24 millioner kroner i underskudd på driften i 2010, har den de siste to årene levert positiv drift.

– Det gir muligheter til å gjennomføre offensive satsinger som den vi har gjort i Drammen, der vi i fjor sommer relanserte den gamle avisen Fremtiden som en utgave av Dagsavisen. Når opplagstallene kommer for 2013, føler jeg meg sikker på at de vil vise at vi har en bedre utvikling enn de fleste av landets største aviser, sier Lysholm, som får en dobbeltrolle som både administrerende direktør og sjefredaktør når Arne Strand går av med pensjon i mars.

Powered by Labrador CMS