Andrea Gjestvang

Skribent

Andrea Gjestvang

Fotojournalist i Journalisten siden våren 2017. Tidligere frilansfotograf for en rekke norske og internasjonale aviser og magasiner, inkludert Time Magazine, Wall Street Journal, Le Monde, Stern, VG m.m. Underviser ved fotojournalistutdanningen i Hannover.
 

Andrea har studert fotojournalistikk ved Høyskolen i Oslo og Akershus.
 

41 53 03 08

andrea<at>journalisten.no

BILDET:

– Skal vi forstå noe som helst om samfunnet i oljealderen, må vi inn i de tusen hjem og hoder og ut på plattform, mener fotograf Marie von Krogh.

Morgenrutinen:

Til våren skal han gjøre et nytt forsøk på å finne Olaf Ottersbos småfly som forsvant på mystisk vis fra Fosen i 1977.

Se listen over alle som har levert inn bidrag her.

– Vi er kanskje ikke VG eller The New York Times. Men vi har ambisjonene deres, forteller Bjørn Asle Nord og Lasse Lambrechts i Bergens Tidende om arbeidet med «Fem fot under. 

Fordypning:

Å ha gjenstander rundt seg vitner om at det foregår noe i hodet på en, mener Olav Egil Aune i Vårt Land. Bli med på oppdagelsesferd på fem arbeidspulter.

Giske-saken:

I Dagens Næringsliv er det sjefredaktør Amund Djuve som er djevelens advokat. Etikknestor Svein Brurås råder redaksjonene til å forklare leserne mer om sine redaksjonelle valg.

BILDET:

Den pensjonerte BT-fotografen Odd E. Nerbø vandrer gatelangs i Bergen på jakt etter de vanlige menneskene. 

Ny jobb:

Den prisbelønte journalisten skal være med å bringe faktasjekking ut til folk flest og finne nye finansieringskilder.

Morgenrutinen:

De beste ideene får han gjennom å reise, følge med på popkultur og når han står i dusjen om morgenen.

– Form og innhold, det er vår virkelighet, forteller fotoredaktør Nils Vik når han ser tilbake på D2s fotografiske utvikling gjennom ti år.

Sim Chi Yin setter bilder fra det nordkoreanske diktaturet opp mot USA for å utfordre vår oppfatning av hvem som er gode og onde i spørsmålet om atomvåpen.

Ny jobb:

Karlsen har som mål å bli bedre på fiskerirelatert stoff og å møte interessante personligheter i Vest-Lofoten. 

BILDET:

Ingun Alette Mæhlum har drukket litervis med kaffe, ventet og fotografert livet i det lille øysamfunnet Tussøy i havgapet i Troms.

Hvordan påvirker det oss når det ikke lenger er behov for kompetansen vår? 

To deltidsansatte studenter hevder å ha blitt utsatt for seksuell trakassering og overgrep i danske journalisters fagforbund. Det har ført til suspensjoner og oppvask.

MARIENLYST (Journalisten:) Landsstyret vedtok millionunderskudd i Norsk Journalistlag til neste år. 

Ville gjerne intervjuet Adolf Hitler, Osama bin Laden eller Kim Jong-un. Og Eirik Jensen.

Jon Petter Evensen skal sitte i World Press-juryen på andre året. Erfaringen kommer godt med i møtet med fotostudentene.

TRONDHEIM/OSLO (Journalisten): – Gjennomgående i Norge er at bildesjefer og fotosjefer er menn for avdelinger med nesten bare menn, og det påvirker miljøet, sier Kim Nygård.

Sider