Marte Vike Arnesen

Skribent

Marte Vike Arnesen

Job title
Fotojournalist

Fotojournalist i Journalisten siden november 2017. 

Tidligere frilans fotojournalist for blant annet Stavanger Aftenblad, BA, DN, Klassekampen og VG. 

 

MBL har gjennomført en undersøkelse blant norske mediebrukere om betaling for nyheter og nyhetstjenester.

BILDET:

Med seg i bagasjen hadde hun et kamera og en plan. 

Fordypning:

«Kom deg vekk din likrøver!» hytter den lokale mannen til journaliststudent Ingunn Klævahaugen. Vi har blitt med to studenter på jobb. 

Giske-saken:

Arne O. Holm ønsker debatt om kommentariatets rolle og mener de har overtatt både som parlament og domstol i Giske-saken.

Det kan være lett å finne første og beste kilden uten å få med seg helheten, mener masterstudent, som har sett på mediers dekning av klimakrisen.   

De mener de har drømmejobben, men ser frem til NJs nye frilanssatser. Spenningen er stor om bransjen vil godta dem.

Richard Aune i NRKJ og klubbleder i VG Tor-Erling Thømt Ruud er ikke overrasket over resultatene som kom fram av #metoo-undersøkelsen.

 Laveste ledighetstallene blant journalister på flere år.

Mange går nok med en drøm om å starte for seg selv, men de færreste tør å slutte i faste trygge mediejobber for å satse på gründerdrømmen. Her er historien om fire mennesker som tok sats.  

Ny undersøkelse ser på årsakene til hvorfor folk har lav tillit til nyhetsmedier.

For 17 år siden startet Jon Henrik Larsen nettavisen Salangen-Nyheter. I januar kommer tv-serien om livet i den lille redaksjonen nord i Norge

Det er ikke stort bedre for Den store journalistprisen. Vi har sett på tallene. Resultatet overrasker.

Helt siden hun ble ferdigutdannet i London har hun jobbet som frilanser, med et lite avbrekk i Aftenposten Junior. I 2016 ble hun kåret til Årets Frilanser for prosjektet Hei nabo!

Det har gått et halvt år siden Synnøve Åsebø og Mona Grivi Norman ble ropt opp som vinnere av årets Skup-pris i Tønsberg. Kun én annen kvinne var på podiet denne kvelden,VG-kollega, Shazia Majid.

Da Ingunn Andersen i NRK tok imot prisen under årets Prix radio sa hun fra scenen at aviser ikke burde vinne fagpriser i lyd. NRK bør ikke tape på lyd, mener hun.

Oppropet mot trakassering i mediebransjen ble startet av søstrene Emma og Johanna Lindqvist som en lukket Facebookgruppe som nå har over 7000 medlemmer.

Tidligere nyhetsanker i TV2 sluttet i kanalen på grunn av trakassering. Hun forteller i detalj om opplevelsene i et offentlig innlegg på sin Facebookside.

Morgenbladet best blant ukesaviser.

Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, mener mangelen på kvinner i ledelsen er gårsdagens problem som ennå ikke er løst.

Rolv Erik Ryssdal tar på seg kritikken fra egne ledere på grunn av dårlig kjønnsbalanse i sin egen ledergruppe. 

Sider