Journalister føler seg truffet av kritikk

Thor Woje gikk lørdag til angrep på sin forgjenger i redaktørstolen i Romerikes Blad. Journalister i avisen oppfatter kommentaren som et angrep på dem selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I sin ukentlige kommentarspalte «Signert» angrep sjefredaktør Thor Woje i Romerikes Blad (RB) sist lørdag Eidsvoll Ullensaker Blads redaktør Terje Granerud. Foranledningen var et intervju i RB med Granerud, som har fortid både som redaktør i RB og som ordfører i Rælingen kommune.

Granerud kritiserer mediene

I dette intervjuet uttrykker Granerud sympati for den tidligere ordføreren i Skedsmo kommune og styreleder i Nedre Romerike Vannverk, Andreas Hamnes. Ifølge Granerud ble Hamnes ufortjent utpekt som syndebukk i vannverksaken, og i intervjuet uttaler Granerud blant annet at «medias håndtering av ham som person var meget stygg, og Romerikes Blad var dessverre intet unntak».

Dette har falt Woje tungt for brystet. Men når han angriper Granerud ved å skrive «Det vi kan lure på er hvordan RBs dekning ville blitt under Granerud som redaktør» og selv antyder at «håndteringen av partikollegaen og vennen Hamnes åpenbart ville blitt en annen», angriper han samtidig sine egne ansatte, hevder noen i hans egen redaksjonen. De mener at Woje trekker sine egne journalisters habilitet i tvil.

Kommentar med takhøyde

– Redaktøren må få mene det han vil, og takhøyden for personlige meninger må få være høy i en kommentarspalte. Men jeg har forståelse for at noen kan oppleve dette som kritikk av deres eget journalistiske arbeid, og i den grad noen gjør det så er det beklagelig, kommenterer RBs klubbleder Line Fredheim Storvik.

– Min adresse for dette utspillet er Granerud, ikke RBs redaksjon. Men jeg har selv ikke hørt noe om at noen i redaksjonen har oppfattet dette som kritikk, og ønsker derfor ikke kommentere dette videre, svarer Thor Woje.

Forbauset

Tidligere RB-redaktør Terje Granerud gir uttrykk for at han er «litt forbauset over utfallet» fra Woje. Ikke minst fordi uttalelsene Granerud kritiseres for kom for et halvt år siden, da han fortsatt var ordfører i Rælingen kommune.

– Den gang trykket RB aldri intervjuet. Men i forrige uke ringte avisen og spurte om det var greit at de brukte deler av intervjuet med meg nå. Det ga jeg mitt samtykke til, for jeg mener ikke noe annet nå enn jeg gjorde da. Men det blir stygt når Woje tillegger meg uttalelsene i intervjuet som redaktør i Eidsvoll Ullensaker Blad, sier Granerud.

Powered by Labrador CMS