Faksimile Romerikes Blad 9. mars 2009.

La sexord i munnen på politiet

Noen ganger kan journalistenes fantasi overgå virkeligheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jo flere kokker jo mer søl, heter det. Og det kan ha vært nettopp det som skjedde da Romerikes Blad skulle dekke paneldebatt på Vesogn ungdomsskole. For på søndag klarte de to journalistene som hadde arbeidet med dekningen å tillegge en av debattantene et sitat han ikke var opphav til.

Fikk reaksjoner

«De to verste tingene et barn kan oppleve er fulle foreldre og at de hører foreldrene knulle.» Ifølge avisen var dette noe politioverbetjent Terje Didriksen ved politiet i Ullensaker sa under debatten.

– Det er riktig at det ble sagt, men det kom ikke fra meg. Det kom fra Utekontakten i kommunen. Så dette tilhører ikke meg, sier Didriksen.

Han forteller at han opplever at Romerikes Blad faller noen etasjer når de setter slikt på trykk. Da Didriksen tok kontakt med redaksjonen la de seg flate og beklaget hendelsen med en gang. Selv om han hadde håpet på en større beklagelse enn notisen avisen satte på trykk.

– Vi får bare ta det som det er, sier politioverbetjenten som forteller at han har fått mange reaksjoner etter at saken sto på trykk i avisen.

Bommet helt

Nyhetsredaktør Lars Lier bekrefter at avisen har bommet helt på dekningen fra paneldebatten. Han sier at dette er en dobbel glipp. For det første er det siteringsfeil, og for det andre skulle ikke sitatet vært på trykk i det hele tatt. Han ønsker ikke gå inn på hva som ligger bak glippen, og han er heller ikke så fornøyd med at sitatet havnet på trykk igjen på mandag da bommen skulle korrigeres.

– Det er vel en måte å prøve å rette opp overfor ham som er tillagt sitatet, og vi lykkes vel ikke spesielt godt med det heller. Vi ser at vi har gjort noe vi ikke skulle ha gjort, og dermed har vi forsøkt å rette det opp, men det fungerer ikke skikkelig.

Powered by Labrador CMS