RB kunne ha avslørt vannverksskandalen

Tidligere redaktør i Romerikes Blad, Terje Granerud, hevder at avisen i hans redaktørtid ikke var så langt fra å avsløre vannverksskandalen på Nedre Romerike.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I et leserinnlegg i Romerikes Blad onsdag (som ikke er lagt ut på nett) skriver Granerud at avisen med ham som redaktør i det minste ville ha gått noe mer etter ballen og noe mindre etter mannen.

– Kanskje hadde det til og med vært vi (RB) som hadde avslørt saken, og ikke slik Aftenposten på forsmedelig vis for RB gjorde det. Vi prøvde nemlig seriøst i min redaktørtid. I en periode kjørte vil til og med et eget prosjekt med flere av avisens flinkeste journalister. Vi lyktes aldri med å få hull på byllen, dessverre. Men vi sov i hvert fall ikke i timen, skriver Granerud som nå er ansvarlig redaktør i Eidsvoll Ullensaker Blad.

Terje Graneruds innlegg er et svar på redaktør Thor Wojes artikkel lørdag, der han kritiserte avisen under Graneruds ledelse. Wojes artikkel skal ha blitt oppfattet i hans egen redaksjon som en indirekte kritikk av Romerikes Blads egne medarbeidere.

Redaktør Granerud skriver i sitt tilsvar at han ikke vet hva som plager sjefredaktør Thor Woje i Romerikes Blad, men hans kommentar i avisen lørdag oser først og fremst av dårlig samvittighet.

Kritiserer behandlingen av Skedsmo-ordføreren

Saken dreier seg om at Granerud har gitt uttrykk for noen kritiske merknader til Romerikes Blads håndtering av tidligere Skedsmo-ordfører Andreas Hamnes.

Etter å ha redegjort for at uttalelsene egentlig er et halvt år gamle, gjentar Granerud kritikken av sin gamle avis.

– Ja, jeg mener faktisk at medias og Romerikes Blads håndtering av Hamnes var meget stygg. Den var svært ensidig, og hadde preg av personforfølgelse tidvis grensende til det sjikanøse. Avisen gjorde aldri noe seriøst forsøk på å trenge dypere inn i den skogen av framtredende lokalpolitikere på Nedre Romerike som hadde vært minst like sterkt involvert i saken som Hamnes. Man valgte å gå etter den ene. Selvsagt plikter mediene å stille spørsmål rundt ansvarsforhold, men man plikter ikke å se seg ut ett offer av titalls mulige, skriver Granerud.

«Avslørt» som Ap-politiker

Terje Granerud kommer også med noen sarkastiske spark til sin etterfølger i redaktørstolen i Roseveien på Kjeller.

– Woje har funnet ut at jeg har sterke bånd til Arbeiderpartiet. Gratulerer med dagen. Det var sannelig på tide at det ble avslørt. Det har jo alltid vært en stor hemmelighet, skriver Granerud som har en rekke ulike Ap-verv på sin merittliste, inkludert tre perioder på Stortinget.

Powered by Labrador CMS