Valgkamp (14)

Forsker Audun Beyer mener Jaglands intensjon med kritikken av valgkampdekningen er legitim. Men at han går over streken i sine mange Facebookoppdateringer. 

FREDRIKSTAD/BERLIN/OSLO (Journalisten:) Mens topp-politikere som Angela Merkel og Donald Trump holder mer distanse.

Arne Jensen i Redaktørforeningen mener det blir et problem dersom politisk kommunikasjon på Facebook tar over for kritiske, journalistiske spørsmål.

Han vil ikke nedprioritere mediene under valgkampen, men opprettholde en balanse mellom det sosiale og det tradisjonelle.

Har kjøpt rettigheter til å lage Danmarks Radios program med samme navn. 

Valgeksperter:

Detaljert kildeliste til nytte for journalister.

Mediedebatt:

Arild Abrahamsen foreslo hvert 2. år at Aftenbladet skulle droppe valget.

Ønsker å gi gode og tøffe lokale debatter større plass på en sentral arena. Aud (85) fra Biri blant de første med innlegg.

Doremus:

KOMMENTAR: Dagsavisen bekymrer seg basert på en prognose-modell med helt åpenbare svakheter, mener Doremus.

Regionavisene ga velgerne overraskende god informasjon i fjorårets valgkamp, ifølge masteroppgave. Det var verre med løssalgsavisene.

NRK beskyldte Høyre-politikeren Toril Fiskerstrand for å ha kommet med rasistiske uttalelser. Velgerne svarte med å gi henne fast plass i bystyret.
RV/Rødt får ikke delta på noen av folkemøtene i NRK eller TV 2. Men partiet svarer med å publisere egenproduserte videoer på sin nettside, partilederblogg og YouTube.
Lørdag ble ordfører Per Ditlev-Simonsen omtalt i 483 artikler. Et foreløpig høydepunkt før han i dag forklarer seg for forretningsutvalget i Oslo kommune.
Mens Jens Stoltenberg en uke ut i valgkampen er blitt omtalt mer enn 1600 ganger, har Erna Solberg blitt nevnt i avisene knapt 400 ganger.