VIL DU JOBBE I VG I SOMMER?

LEDIGE STILLINGER:

Din stillingannonse her? Kontakt annonseselger Frode på mobil: 907 39 687 eller e-post: [email protected]

Firma
Mediehuset VG
Søknadsfrist
31.01.17

Mediehuset VG er en del av Schibstedkonsernet. Hovedpilarene er papiravisen VG og nettstedet VG Nett. VG på papir hadde i 2015 et opplag på 112 716 eks. pr dag. VG Nett er Norges største nettsted og VG Mobil er markedsledende på smarttelefon. Samlet når mediehuset VG over 2,3 millioner lesere i løpet av en dag. Dette gir en daglig dekning på 53 % av befolkningen over 12 år.

I mediehuset inngår også VGTV AS, VG+, E24 Dine Penger og VG Partnerstudio Mediehuset VG omsatte i 2015 for 1,9 milliarder kroner og hadde et EBITDA-resultat på 281 millioner kroner. Mittanbud er inkludert i tallene for 2015. Antall ansatte pr august 2016 er 474.

VIL DU JOBBE I VG I SOMMER?

De redaksjonelle avdelingene i VG søker sommervikarer. 

Nyhet, Rampelys og Dagsorden  

De tre avdelingene Nyhet, Rampelys og Dagsorden skal sørge for at VG er først og best når vi dekker nasjonale og internasjonale hendelsesnyheter, samt at vi setter dagsorden med eksklusive egensaker.  

Avdelingene har et bredt ansvarsområde innenfor genrene nyhet, nytte og underholdning. Dette innebærer blant annet ansvar fagområdene krim, politikk, utenriks, rampelys, og allmenne innenriksnyheter.  

Som reporter må du beherske et høyt tempo, ha gode ideer og evnen til å sette dagsorden med egne saker. Digital forståelse er en forutsetning. Vektlegg gjerne i søknaden om du har spisskompetanse innenfor noen av avdelingenes fagområder.  

Vikarene inngår i turnus som innebærer morgenvakter, kveldsvakter og helgevakter. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Viktig: Merk tittelefeltet i søknaden med “Nyhet, Rampelys og Dagsorden”.

Ved spørsmål ta kontakt med seksjonslederne Ingrid Høsøien Indseth, [email protected]  eller Anders Sooth Knutsen, [email protected]

Sommervikarer VG+ og VG Helg  

Vil du skrive i Norges største digitale magasin for betalt innhold - og landets mest prisbelønte avismagasin?  

Vi er på jakt etter sommervikarer med høy nyhetsforståelse, tabloid teft og glitrende featurepenn til avdelingen MagasinPluss, som er kjerneredaksjon både for den daglige VG+-produksjonen og papirmagasinet VG Helg.  

Har du gode allmennkunnskaper og høy nyhetsforståelse, og liker å sette nyhetene inn i en sammenheng, kan dette være vikariatet for deg. Evner du å gjøre en tekst til en leseropplevelse, står du enda sterkere.  

Du vil jobbe sammen med noen av Norges beste fotografer.  

Du vil inngå inngå i helge- og kveldsvaktturnusen på VGs nyhetssdesk.

Viktig: Merk tittelefeltet i søknaden med “VG+ og VG Helg”

Spørsmål? Ta kontakt med seksjonsleder Svein Kjølberg, [email protected] , eller Espen Olsen Langfeldt, [email protected].

Sommervikarer Desken VG  

VG-desken søker deskjournalister som kan utvikle gode saker og bilder til effektiv presentasjonsjournalistikk. Her er det utfordringer og muligheter for alle med grafisk-, journalistisk- og/eller designerbakgrunn som er interessert i presentasjon og som ønsker erfaring fra en stor og hektisk avisdesk.

Viktig: Merk tittelefeltet i søknaden med “Desken VG”. 

Ved spørsmål kontakt seksjonsleder Ellen Limstrand, [email protected]

Sommervikarer Desken VG+  

VG+ søker sommervikarer som redigerere og designere. Vi er på jakt etter deg som har digital kompetanse kombinert med god journalistisk teft og øye for god design og presentasjon. Vi kan tilby deg et godt arbeidsmiljø og spennende utfordringer med et medium i sterk vekst.

Viktig: Merk tittelefeltet i søknaden med “Desken VG+”.    

Ved spørsmål kontakt seksjonsleder Ellen Limstrand, [email protected]

Sommervikarer MinMote, Godt.no og Vektklubb  

VGs nisjesiter, MinMote, Godt.no og Vektklubb, trenger tre sommervikarer til å levere inspirerende og iøynefallende innhold innenfor mote, mat og sunn livsstil. Du har originale ideer, vet hva som rører seg innenfor våre nisjer og kan formidle innhold like godt som BuzzFeeds reportere. Du liker å være aktiv på våre sosiale medier-kanaler. Sommervikarene må regne med noe kvelds- og helgejobbing.

Viktig: Merk tittelefeltet i søknaden med “MinMote, Godt.no og Vektklubb”.   

Ved spørsmål kontakt Kristine Hellesland, [email protected]

Sommervikarer Sporten VG  

VGs sportsredaksjon dekker de største sportsbegivenhetene fortløpende og jobber frem egne nyhetssaker. Det krever evnen til å arbeide presis under tidspress, gode samarbeidsevner og vilje til å være best når det gjelder. Som journalist må du være digitalt skrudd, og gjerne idérik. Skriv gjerne en konkret idé på en sak om Tour de France 2017 i søknaden din.

Viktig: Merk tittelefeltet i søknaden med “Sporten VG”.

Ved spørsmål kontakt seksjonsleder Øyvind Brenne, [email protected]

Sommervikarer Fotografer  

Fotoseksjonen i VG søker etter fotojournalister og bildesjefer. Sommervikarene må være forberedt på å jobbe i en turnus med dag, kveld- og noen helgevakter. Det er en fordel om søkerne disponerer bil.  

Arbeidsprøver legges ved elektronisk søknad.

Viktig: Merk tittelefeltet i søknaden med “Fotoseksjonen i VG”.

Ved spørsmål kontakt seksjonsleder Gisle Oddstad, [email protected]

Leserutvikling: Seks personer  

Hvordan bør VG presentere og distribuere sin prisvinnende journalistikk på Facebook, Snap og Instagram? Hva må vi gjøre for at folk skal åpne VG-appen når de våkner om morgenen? Og hva er VG i 2020?  

Hvis du har svaret på noen av disse spørsmålene, og har lyst til å lage forsider som flere millioner leser hver dag må du ta kontakt!

Viktig: Merk tittelefeltet i søknaden med “Leserutvikling”.  

For spørsmål kontakt leder for Leserutvikling, Erlend Fernandez Stedding, [email protected]

VGTV 

VGTV fronter utviklingen av TV digitalt. Vi skiller oss fra tradisjonelt TV, både i måten vi jobber på, hvordan vi publiserer, hva vi prioriterer og hvordan vi bruker sosiale medier. 

Breaking news, aktualitet, sport og underholdning er aller viktigst. Vi søker videojournalister som er kjappe, kreative og som med stor entusiasme kan jobbe med det meste. Det handler om alt fra å gå live i direktesendinger, til å lage viralvideoer og å skreddersy relevant innhold til Facebook. Og du må like en tabloid tilnærming. Det vil si å søke saker og vinkler som skaper engasjement fra VG-fronten og via sosiale medier.  

Arbeidsoppgaver 

VGTV er en viktig del av VGs nyhetsformidling. Ved store hendelser jobber du tett med VGs journalister, både foran og bak kamera. Du må ha ideer til hvordan løpende nyheter skal dekkes, redigerer videomateriale vi får fra nyhetsbyråer og foreslår egensaker. Vi legger særlig vekt på evne og vilje til å jobbe frem egne nyheter. 

Du må: 

  • Lage egne reportasjer hvor man filmer og redigerer selv 
  • Jobbe frem grep og innhold til sosiale medier 
  • Finne og skaffe rettigheter til populære viralvideoer 
  • Bidra til at VGTV er synlig med relevant innhold på VG.no 
  • Jobbe som researcher og deskjournalist i forbindelse med livesendinger 
  • Enkel fotoredigering i Adobe Photoshop 

I søknaden må du beskrive hvorfor du ønsker å jobbe for akkurat VGTV. Kom gjerne med noen ideer til saker du kan tenke deg å jobbe med sommeren 2017. Det kan også være aktuelt å jobbe som tilkallingsvikar før det. 

Viktig: Merk tittelefeltet i søknaden med “VGTV”.

For spørsmål om stillingene, kontakt redaksjonssjef Rolf Sønstelie, [email protected]  eller nyhetssjefene Veslemøy Eineteig Christiansen, [email protected]  og Ingjerd Østrem Omland, [email protected]  

For alle stillingene:  

Søknadsfrist: 31. januar 2017.

For generelle spørsmål om sommervikariat i VG, kontakt administrasjonsleder i redaksjonen, Andreas Arnseth [email protected]  – telefon 90787461. Leder av redaksjonsklubben er Tor-Erling Thømt Ruud, [email protected]  telefon 92863515. 

Søk på stillingene her

 

ANDRE LEDIGE STILLINGER:

Din stillingannonse her? Kontakt annonseselger Frode på mobil: 907 39 687 eller e-post: [email protected]

Søknadsfrist
27.11.2017
Søknadsfrist
27.11.2017
Søknadsfrist
27.11.2017
Søknadsfrist
27.11.2017
Søknadsfrist
01.12.2017
Søknadsfrist
01.12.2017
Søknadsfrist
Snarest
Søknadsfrist
03.12.2017
Søknadsfrist
05.12.2017
Søknadsfrist
10.12.2017

Les også

Kristelig Folkeparti og Venstre har fremforhandlet at pressestøtten videreføres på samme nivå som i år.

Fagpressedagen:

Høyres Tage Pettersen og Arbeiderparties Masud Gharahkhani ser ikke bort fra at partiene blir enig om å gi Fagpressen digitalt momsfritak.