Sommervikarer Aftenpostens redaksjon 2017

LEDIGE STILLINGER:

Din stillingannonse her? Kontakt annonseselger Frode på mobil: 907 39 687 eller e-post: [email protected]

Firma
Aftenposten
Søknadsfrist
03.02.17

Før leste du Aftenposten. Nå ser, lytter, deler og spiller du Aftenposten også. Overalt. Dine leservaner endrer seg. Vi skal ikke bare følge etter, vi skal lede an. Derfor har vi som mål at Norges største papiravis skal bli Norges beste digitale nyhetsformidler.

Aftenposten er et av Norges største mediehus. Papirutgaven er landets største avis, og Aftenposten.no vokser raskt.

Aftenposten er en del av Schibsted Norge med en omfattende portefølje av produkter for papir, nett, tablet og mobil.

Sommervikarer Aftenpostens redaksjon 2017

Aftenpostens redaksjon har behov for dyktige og engasjerte journalister i ferieperioden juni – august. Dette er en unik mulighet til å jobbe i et av Norges største mediehus. Aftenpostens redaksjonelle avdelinger produserer journalistisk innhold i alle kanaler, og det er en forutsetning at søkerne har erfaring med multimedial produksjon. Det må påregnes helg- og kveldsarbeid. Søkerne må ha relevant utdannelse og journalistisk praksis. Sommervikarene må gjennomgå et introduksjonsprogram med språktest før de begynner i sine vikariater.

Nyhetsredaksjonen  

søker etter idérike, selvstendige og multimediale reportere som kan sette dagsorden med egne nyhetssaker og som kan kaste seg rundt på viktige fellessaker . Nyhetsredaksjonen dekker det nasjonale nyhetsbildet.  

Du kan søke på stillingen her.

Utenriksredaksjonen  

søker etter journalister med bred kunnskap om internasjonale forhold, evne til å fortelle historier på en engasjerende måte og erfaring med hurtig nyhetsarbeid. Konkret erfaring fra journalistisk arbeid med utenriksstoff vil bli vektlagt.  

Du kan søke på stillingen her.

Økonomi- og politikkredaksjonen  

Sommeren er startpunktet for høstens stortingsvalg, og vi søker etter digitale journalister med gode kunnskaper om politiske prosesser, god nyhetsteft og et godt nettverk innen det politiske feltet. Du må evne å formidle temperatur og sette dagsorden.  

Omstilling og teknologi preger norsk samfunnsliv, og som økonomijournalist må du evne å gå bak tallene og løfte frem nyhetspoengene både i enkeltselskaper, i budsjetter og i forskning og statistikk. Vi søker deg som er kreativ og som kan ta i bruk digitale verktøy for å formidle nyheter som engasjerer og gir innsikt.  

Du kan søke på stillingen her.

Kulturredaksjonen  

søker journalister med gode idéer, solid nyhetsteft og gode kunnskaper om kulturlivet i bred forstand.  

Du kan søke på stillingen her.

Sportsredaksjonen  

søker etter multimediale journalister som har gode idéer, kan jobbe selvstendig og dekke de fleste idretter.  

Du kan søke på stillingen her

Osloredaksjonen  

søker etter engasjerte og dyktige journalister. Vi dekker både nyheter, kultur, uteliv og friluftsliv på alle Aftenpostens plattformer. Vi trenger gode og kreative idéer innen alt fra harde nyhetssaker til Oslobys guide- og bylivsstoff.  

Du kan søke på stillingen her.

Featureredaksjonen  

søker etter journalister som har bred journalistisk kompetanse, er gode, digitale fortellere, har nyhetsteft og kan jobbe selvstendig med saker til A-magasinet og øvrige helgeprodukter.  

Vi trenger også redigerer til magasindesken. Her skaper du magi med A-magasinet og lørdag, både digitalt og print.  

Du kan søke på stillingene her.

Visuell avdeling  

søker videojournalister med god journalistisk teft og som jobber systematisk med egne idéer. Du må ha et moderne og sterkt visuelt språk som fungerer godt for video på web, og du er godt kjent med videotrender på sosiale medier. Videojournalistene jobber ofte med andre journalister i redaksjonen, men skal hovedsakelig jobbe med egensaker. Arbeidsprøvene dine må demonstrere videofoto og redigering.  

Du kan søke på stillingen her.

Avdelingen søker også fotografer med journalistisk bakgrunn og god journalistisk teft. Vi ser etter deg med et variert visuelt uttrykk, som er idérik og har høy arbeidskapasitet. Fotografene i Aftenposten jobber for alle avdelinger i redaksjonen, men skal også levere egne visuelle saker. Arbeidsprøver på maks åtte foto vedlegges søknaden (maks 1200x800 oppløsning) eller lenkes til nettsted. Send også lenke til én video som demonstrerer videofoto og redigering. Fotografer må disponere egen bil og ha eget kamerautstyr for foto og video.  

Du kan søke på stillingen her.

Publisering  

søker frontsjefer til digitaldesken. Du har solid erfaring med frontredigering, digital presentasjon og leserinvolvering. Du behersker relevante digitale verktøy, er språksikker og trives i et hektisk nyhetsmiljø.  

Avdelingen søker også printjournalist. Norges største papiravis trenger erfarne deskmedarbeidere med solid forståelse for språk, presentasjon og presseetikk. Du må ha gode visuelle evner og kunne skape leseglede og engasjement. Du liker å samarbeide, men kan ta selvstendig ansvar for redigering og presentasjon. Det er viktig at du kan arbeide raskt og nøyaktig innenfor stramme tidsrammer.  

Du kan søke på stillingene her.

Aftenposten Junior 

søker etter idérike og selvstendige reportere som kan skrive nyhetssaker for barn med et klart, enkelt og konsist språk.  

Aftenposten Junior inneholder nyheter og reportasjer fra Norge og verden, kultur og sport.

Du kan søke på stillingen her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANDRE LEDIGE STILLINGER:

Les også

VGs sjefredaktør får Målprisen 2017 av Noregs Mållag for å ha åpnet opp for nynorsk i avisen.

Hver fredag setter Kari Slaatsveen og Håkon Gundersen seg ned for å lage podkast. Sammen ser de på journalistikken gjennom 200 år.

REPORTASJE: I 35 år har RadiOrakel herjet på FM-båndet. Det har de tenkt å fortsette med.