Nationen søker debattleder

LEDIGE STILLINGER:

Din stillingannonse her? Kontakt annonseselger Frode på mobil: 907 39 687 eller e-post: annonse@journalisten.no

Firma
Nationen
Søknadsfrist
30.04.17

Nationen er en fri og uavhengig dagsavis. Nationens visjon er å gjøre landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet viktig for alle og avisens innhold skal speile dette. Prioriterte stoffområder er politikk og næringsliv, norsk og internasjonalt landbruk, samferdsel og EU. Nationen kom ut for første gang i 1918. Nationen hadde i 2016 et opplag på 12 972.

Totalt leser 73 000 Nationen på papir og digitalt, og Nationen har en leservekst på 5,8 % (TNS Gallup, Forbruker & Medier 2016/2017). Nationen utgis av AS Nationen, som igjen eies av Tun Media. Tun Medias største eiere er Tine SA, Norges Bondelag og Nortura SA.

Nationen har 35 ansatte, og kjøper i tillegg tjenester innenfor områdene salg, it og administrasjon fra morselskapet Tun Media. Avisens hovedkontor ligger i Schweigaards gate 34E i Oslo. I tillegg har Nationen to medarbeidere i Trondheim og frilansere over hele landet. For mer informasjon, se nationen.no.

 

Nationen søker debattleder

Nationens posisjon og samfunnsrolle er unik. I et medielandskap i dramatisk endring er mulighetene for små mediehus store og vi går offensivt til verks for å utnytte dette.

Sjefredaktør Irene Halvorsen setter nå sammen sitt nye lederteam, og ser i denne sammenhengen etter en debattleder til en nyopprettet fast stilling.

Nationen ønsker å styrke og utvide sin posisjon som det viktigste mediehuset for nyheter, reportasjer og debatt fra og om landbruket. Hvor vi lever, hvordan vi lever og hva vi lever av er viktig for hele Norge.  

Debattleder skal bidra til å styrke Nationens plass i den offentlige samtalen, gjennom økt satsing på meningsstoff. Du vil rapportere til politisk redaktør i Nationen og bli en del av vår redaksjonelle ledergruppe.

Som debattleder vil du:  

- få ansvar for videreforedling av vår digitale debattplattform som lanseres i 2017

- moderere og redigere debattstoffet til Nationens plattformer

- få ansvar for systematisk planlegging og organisering av debattstoffet i Nationen

- arbeide aktivt for å hente inn nye debattstemmer

- analysere og vurdere det journalistiske potensialet i debattstoffet - og bidra til at Nationen tar ut potensialet i dette

- være medansvarlig for live-debatter og løpende produktutvikling av debattfeltet i Nationen, i samarbeid med kommersiell avdeling

- skrive kommentarer som fast del av kommentator-gruppa i Nationen

Vi søker deg som:

- har god arbeidskapasitet, er ambisiøs og opptatt av å skape resultater

- har god redaksjonell teft og driv

- har gode samarbeidsevner og evne til å motivere og engasjere andre

- er analytisk og strategisk

- er samfunnsorientert

- er løsningsorientert og nysgjerrig på nye trender, medier og digitalisering

Tidligere erfaring fra redaksjonelt arbeid er vesentlig; send gjerne arbeidsprøver. Du har ambisjoner som leder og journalist. Du har minst tre års erfaring som skrivende journalist. Det er vesentlig at du har god etisk vurderingsevne. Du har nylig jobbet digitalt og kan vise til gode resultater.  Du er godt oppdatert på de siste digitale trendene og mulighetene dette skaper for journalistikken og vår forretningsmodell. Relevant høyere utdanning er en fordel, samt svært gode kommunikasjonsevner, skriftlig og muntlig. Du jobber effektivt med digitale verktøy.

Vi tilbyr en kompetent, kreativ og solid arbeidsplass i et utviklingsorientert mediehus sentralt plassert i moderne lokaler i Oslo sentrum. Lønnsbetingelsene er konkurransedyktige.

Kvinner oppfordres til å søke.

For mer informasjon, ta kontakt med vår rekrutteringspartner HAMNØY AS ved rådgiver Jan Tore Hamnøy, tlf. 41 10 22 00. Du kan også ta kontakt med sjefredaktør i Nationen Irene Halvorsen, tlf. 90 78 74 65. Tillitsvalgt i redaksjonen er Astrid Sverresdotter Dypvik, tlf. 91 80 96 53.

Vis din interesse for stillingen ved å registrere din CV og søknad snarest.  Alle henvendelser behandles konfidensielt – også overfor oppdragsgiver i innledende fase dersom det er ønskelig.

Søknadsfrist: 30. april 2017 – søknader behandles fortløpende.

Tiltredelse: Etter nærmere avtale.

Gå inn på www.hamnoy.no for å legge inn søknad.

 

 

 

 

ANDRE LEDIGE STILLINGER:

Din stillingannonse her? Kontakt annonseselger Frode på mobil: 907 39 687 eller e-post: annonse@journalisten.no

Les også

Reportasje:

SANDNESSJØEN (Journalisten): Helgelands Blad holder til i et hus fra 1920 med eget trykkeri.

STORTINGET (Journalisten:) Partiets nye mediepolitiske talsperson sier han vil legge vekt på å lytte til mediebransjeaktørene.

Forlater Rema 1000 etter mindre enn ett år.