NTV-journalister møtte styrelederen

NTV-journalistene som aksjonerer mot overtakelsen av den uavhengige tv-stasjonen møtte torsdag den nye styrelederen og sjef i Gazprom-Media, Alfred Kokh. Møtet endte med løfter om nye samtaler.

Lederen i det Gazprom-innsatte styret, Alfred Kokh, troppet torsdag opp i NTVs hovedkvarter og sa han ønsket å møte journalistene som har nektet å anerkjenne den nye ledelsen. Etter et møte på ca. to timer sa Kokh at de skulle ha nye samtaler fredag og at de vil danne en komité bestående av ti personer fra hver side i konflikten.

- Vi har i det minste startet dialogen, sier Kokh, som ifølge Reuters ble presset av journalistene på spørsmålet om redaksjonell frihet og kanalens framtid.

Kokh understreket etter møtet at endringene i toppen ikke hadde noe å gjøre med pressefrihet, men handlet om penger. Journalistenes talskvinne, nyhetsoppleser Mariana Maximovskaja, poengterte at deres standpunkt sto fast. De anerkjenner ikke den nye ledelsen, heller ikke Kokh.

Til tross for avtalen om nye samtaler sier journalistene at de planlegger nye aksjoner. Av hensyn til seerne gikk NTV tilbake til sitt normale sendeskjema i går. Beslutningen hadde stabens støtte, men de kommer nå til å finne andre måter å uttrykke sin motstand på.