Nygård skal kommentere politikk

Nytilsatt journalist Oddvar Nygård i Nordlys skal kommentere politikk når han om seks måneder begynner i avisen. Det har redaktøren meddelt journalistklubben i dag. Dermed er saken avklart.

Published   Updated

Som vi skrev tidligere, så vedtok redaksjonsklubben i Nordlys i går enstemmig å ønske den gamle AKPeren velkommen som journalist i avisen, men de mente at han ikke burde være politisk kommentator. Årsaken er hans mangeårig, tette vennskap med ordføreren i Tromsø, Herman Kristoffersen. Klubben mente at Nygård fikk begynne som vanlig journalist, og at man så fikk utlyse stillingen som kommentator på ny.

Men avisledelsen ser ingen grunn til å følge redaksjonsklubbens anbefaling. De har drøftet saken på ny i dag og står fast på at Nygård er ansatt som journalist og politisk kommentator.

Sjefredaktør Jonny Hansen i Nordlys sier til Journalisten at redaktørkollegiet i dag også diskuterte uttalelsene fra politisk redaktør Svenn A. Nielsen på gårsdagens møte om at han ikke så bort fra at Nygård likevel skulle kommentere lokalpolitikk og sin gamle venn ordføreren. Nielsen sa at dette var et følelsesmessig utbrudd på møtet og at han står bak kollegiets beslutning om at Nygård får skrivenekt når det gjelder lokalpolitikk.