Angrep TV 2-fotograf

Fotograf Tor Keiser ble fysisk angrepet av en pårørende da han filmet for TV 2 på et ulykkessted onsdag. Keiser har politianmeldt mannen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har jobbet med nyheter for tv i 20 år, og har vært oppe i mange situasjoner. Men jeg har aldri opplevd maken til dette, sier fotograf og NJ-medlem Tor Keiser.

Han jobber frilans i Drammen-området for blant andre TV 2, NRK og TVNorge. Keiser leverte inn anmeldelse til Nedre Eiker lensmannskontor onsdag ettermiddag.

Påkjørt av toget

Søndre Buskerud politidistrikt fikk onsdag morgen melding om at ei ung jente var påkjørt av toget på Vestfossen stasjon. Ifølge dt.no skal jentas tilstand være alvorlig.

Tor Keiser rykket ut for TV 2, og laget et innslag som ble sendt på formiddagen.

– Jeg sto et godt stykke unna selve ulykkesstedet, og forstyrret på ingen måte politiets arbeid. Både politifolk og mange andre sto rundt meg. Plutselig kom en kar løpende bort til meg og skrek at jeg ikke fikk lov til å filme. Jeg trodde først det var en fra Jernbaneverket, men så flyr han på meg og sparker meg i skrittet med kneet sitt. Jeg ble heldigvis ikke skadet, men det gjorde solid vondt, forteller Keiser.

Til tross for at han ble kraftig irritert forholdt Keiser seg rolig etter angrepet. Like etter fikk han vite at mannen som angrep ham var far til ulykkesofferet. En tilstedeværende representant for politiet ba ham om å ta hensyn til farens pressede situasjon, men etter å ha rådført seg med TV 2 og NJ bestemte han seg likevel for å politianmelde mannen.

Ingen beklagelse

– Saken bør anmeldes av prinsipielle årsaker. Det er ikke holdbart at journalister som er ute på lovlig oppdrag blir utsatt for slike angrep. Jeg ba politiet om å pågripe mannen, for jeg visste ikke hvem han var på det tidspunktet. Selv om jeg har forståelse for at han var under press, og det er formildende omstendigheter, er det uansett for grovt når faren til jenta angriper meg på en slik måte. Jeg har ikke fått noen beklagelse fra mannen, sier Keiser.

Han frykter at saken vil bli henlagt, ut fra signalene han fikk fra de tilstedeværende politifolkene. Keiser ser imidlertid ikke noen prinsipiell forskjell på en journalist eller en politibetjent som er på jobb.

– Hvis noen angriper politiet resulterer det jo umiddelbart i anmeldelse og store bøter, sier han lakonisk.

– Ikke akseptabelt

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 sier at det var opp til Keiser selv, som frilanser, å avgjøre om han ville gå til anmeldelse eller ikke.

– Men det er ikke akseptabelt å gå til angrep på journalister og fotografer, sier Årsæther.

Journalisten lyktes ikke å komme i kontakt med Nedre Eiker lensmannskontor onsdag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS