Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

90 år siden

En av de væsentligste fordele ved at der er skapt et eget faglig organ for journalister er, at vi nu har faat et middel til at vinde større klarhet over vore interesser som bladfolk og over maaten vi skal vareta disse interesser paa. Ærlighet tilsier os at indrømme, at vore presseorganisationer endnu er mangelfulde; der er liten samholdsfølelse blandt os og derfor ogsaa liten magt til at utrette nævneværdig for at høine vore livskaar. Norsk Presseforbund er visselig en bra institution (…). Men som underordnet journalist føler jeg mig ikke helt tilfredsstillet.

Journalisten, mars 1917

25 år siden

Dagspresseutvalgets formann Trygve Moe fant ikke gehør hos sine egne da Norsk Journalistlags landsstyre skulle uttale seg om Dagspresseutvalgets foreløpige høringsnotat. Med 7 mot 5 stemmer gikk NJs landsstyre imot utvalgets forslag om overgang fra papirstøtte til eksemplarstøtte. Under diskusjonen i landsstyret kom det også fram sterk kritikk mot en del av den argumentasjon som Dagspresseutvalget har brukt mot papirstøtten.

«En nedvurdering, undervurdering og til en viss grad en fornærmelse mot våre medlemmer», var den karakteristikk Bjørn Hansen ga denne argumentasjonen.

Journalisten, mars 1982

Powered by Labrador CMS