Sikker på at bildet er ekte

Sikker på at bildet er ekte

FREDRIKSTAD (Journalisten): Ordføreren mener fortsatt Bandidos-bildet er falskt. Nyhetsredaktøren i Fredriksstad Blad sier avisen aldri ville satt bildet på trykk uten å ha konsultert eksperter.

Ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) i Fredrikstad ble i dag slått opp på forsiden av Fredriksstad Blad iført en genser fra MC-klubben Bandidos. Hun mener fotografiet er manipulert, men avisa føler seg på trygg grunn.

– Vi ville aldri ha satt dette på trykk uten å ha konsultert eksperter, sier nyhetsredaktør Hans-Petter Kjøge til Journalisten.

Eksperter

Han viser til at Fredriksstad Blad ba tre uavhengige eksperter vurdere bildet der ordfører Andersen tilsynelatende befinner seg i en privat leilighet med en hettegenser som prydes av en Harley Davidson motorsykkel og teksten «Support your local fat mexican».

Bildet skal ha vært spredd via MMS i byen og nådde dermed også redaksjonen i lokalavisa. FB skriver at de tre ganger har konfrontert ordføreren med bildet.

Uklar

– Jeg har aldri ikledd meg en slik genser, og tar klart avstand fra kriminelle MC-miljøer, sier Andersen til avisa.

Hun er litt mindre klar i referatet avisen bringer fra slutten av et møte de hadde med Andersen:

– Har jeg hatt på meg noe slikt, har jeg ikke visst hva det var.

Kjøge sier avisas eksperter ikke fant noen tegn til manipulasjon. Når det dreier seg om ordføreren, og hennes forgjenger i stolen kjempet for å få MC-klubben ut av byen, mente FB de måtte gjengi bildet.

Fredriksstad Blad har fått mange reaksjoner fra leserne i dag. Noen mener avisa har gjort en dårlig jobb, mens andre synes det var riktig å gjengi bildet.

Annonser

Stikkord:

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
23.03.2018
Søknadsfrist
23.03.2018
Søknadsfrist
01.04.2018

Les også

Full konflikt mellom redaksjonsklubben og ledelsen i nyhetsbyrået.

BILDET:

Tre fotografer forteller hva de så etter for å fortelle om det politiske dramaet på Stortinget. 

Den nye K-rådslederen har innført ny praksis om å behandle klagesaker i temabolker.