Carsten Thomassen bisatt

Dagbladets journalist Carsten Thomassen ble i dag bisatt fra en overfylt Vestre Aker kirke i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mange måtte stå da familie, venner, politikere, representanter for presseorganisasjonene og kolleger fra Dagbladet og andre redaksjoner i dag samlet seg for å ta farvel med journalisten Carsten Thomassen.

Etter at Lou Reeds «A perfect day» tonet ut i Vestre Aker kirke tok Carstens samboer, Ellen Marie Hofsvang ordet. Henvendt til sin kjære fortalte hun om det gode og rike livet de to hadde sammen med jentene sine, og om hvor glade de var i å reise, og om det sterke bildet hun har på netthinna av Carsten som kommer hjem fra skitur på fjellet i romjula.

– Det er så levende og så intenst at dette ikke er mulig å forstå. Vi savner deg så forferdelig hjemme hos oss. Så mye som bare Aurora, Eiril og jeg kan kjenne. Men fordi du var den du var vil du alltid være med oss.

Støre

Thomassen bror og far, utenriksminister Jonas Gahr Støre og sjefredaktør i Dagbladet, Anne Aasheim holdt også minnetaler.

– Vi som opplevde denne kvelden og natta i Kabul vil være merket av drapet på Carsten Thomassen for alltid, sa Støre, og la til:

– Jeg vil også anerkjenne kollegene som kjempet for å redde hans liv. Dere viste stort mot.

Løfte

Aasheim fortalte om en produktiv medarbeider som rakk å lage 1308 signerte artikler og levere reportasjer fra en lang rekke land, foruten hjemlige saker.

– Carsten hadde et utrolig kildetilfang. Det ser vi på alle hilsnene som har strømmet inn til Dagbladet. Vi har aldri sett tilsvarende. Vi har fått 5500 kondolanser fra fjern og nær, sa Aasheim, som lovet å føre arven fra Thomassen videre.

– Vi skal fortsette å formidle historier som fortjener oppmerksomhet.

Spilte

Fiolinist Ragnar Heyerdahl og organist Kåre Nordstoga spilte under seremonien, som ble avsluttet med Kristin Ambjørnsens vare» Now we take this feeble body».

Før det hadde forsamlingen også sunget Nordahl Griegs dikt «Til Ungdommen». Det begynner slik:

«Kringsatt av fiender, gå

inn i din tid!

Under en blodig storm

vi dig til strid!

Kanskje du spør i angst,

udekket, åpen:

hvad skal jeg kjempe med,

hvad er mitt våpen?

Her er ditt vern mot vold,

her er ditt sverd:

troen på livet vårt,

menneskets verd.

Powered by Labrador CMS