Navn: Kita Eilertsen (39) Ny jobb: Fast ansatt som nyhetsjournalist i Altaposten

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Du kommer fra journaliststilling i Finnmarksposten i Honningsvåg, der du var fast ansatt i ti år. Hvorfor flyttet du til mer folkerike Alta?

– Jeg hadde lenge jobbet som eneste journalist i en liten avis, og med få journalister i nærmiljøet. Derfor var det godt å komme til et større sted og en arbeidsplass med flere kolleger. Vi er 12 journalister i Altaposten, som dekker kommunene Alta, Kautokeino og Loppa.

– Hva er den største forskjellen fra din forrige jobb?

– At Finnmarksposten er en ukeavis, mens Altaposten kommer ut seks dager i uka. Vi har deadline klokka 13 hver dag. Fredag har vi deadline klokka 11, og deretter klokka 13 for lørdagsavisa. Så den dagen lager vi to aviser. Det er hektisk, men artig.

– Hvilke stoffområder liker du best å jobbe med?

– Nyheter og reportasje. I likhet med de andre i redaksjonen skriver jeg generelle nyheter om næringsliv, politikk og andre samfunnssektorer. Og så fotograferer jeg selv.

– Hva er det som opptar Altapostens lesere spesielt for tiden?

– Akkurat nå er det nedleggelse av Rognsund skole i Alta kommune. Det legges ned skoler i hele fylket, og kommuneøkonomien er et sentralt tema. Selv om også Alta sliter med kommuneøkonomien, så skjer det utrolig mye her. Det er stor ekspansjon og folketallet øker. Det bygges ut hele tiden, og det planlegges både storsenter, parkeringshus, badeland og katedral. Dessuten er det spennende med det nye, lokale oljeselskapet North Energy her i Alta.

– Blant de siste sakene jeg selv har skrevet kan jeg nevne historien om båten «Havsel» fra Alta. Den dro muligens ut på sin siste selfangsttur, og er antakeligvis også den siste selfangstbåten i Norge. Og så hadde jeg en gladsak om det aller første vintercruiset i Nord-Norge, med anløp av et engelsk cruiseskip i Alta neste vinter.

Powered by Labrador CMS