SKUP-juryen har bestemt seg

Juryen har avgjort hvem som får SKUP-prisen for 2007.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag var årets SKUP-jury samlet til et siste møte i lokalene til Norsk Presseforbund.

– Vi har kommet til en konklusjon. Nå jobber vi med uttalelsene, forteller juryleder Fritz Breivik.

Juryen har vurdert 51 innsendte bidrag, et normalt antall for SKUP, men Breivik legger ikke skjul på at det har vært en krevende oppgave. Juryen har brukt seks dagsmøter på å finne fram til vinneren.

– Det er en vanskelig jobb fordi veldig mange nå behersker undersøkende metoder. Tidligere var det lettere å skille mellom kandidatene, sier jurylederen, som har fem års erfaring fra dette arbeidet.

Flest fra NRK

Han vil naturligvis ikke røpe noe om vinneren eller hvor mange bidrag juryen har funnet verdig til diplom. Men det er iallfall kjent at NRK med sine åtte metoderapporter topper statistikken over innsendte bidrag. VG har sju kandidater, Aftenposten/A-magasinet fem, mens Dagens Næringsliv, Stavanger Aftenblad, TV 2 og Laagendalsposten alle har sendt inn tre.

For øvrig er tre bokprosjekter fra tre ulike forlag med i konkurransen, mens nettmedier er representert med fire kandidater. Det er kun kommet inn bidrag fra to fagblader.

Antallet bidrag fra lokalpresse har sunket fra 15 i fjor til 13 i år, inkludert regionaviser som Adresseavisen, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

– En periode på 90-tallet var småredaksjonene bedre representert, nå sender færre inn, sier Breivik.

Et lyspunkt er altså Laagendalsposten som i år markerer seg med hele tre bidrag. Avisa fikk i fjor tidligere SKUP-leder Kjetil Stormark som nyhetsredaktør.

Mange toppsaker

Mange av årets store nyhetssaker er på kandidatlista. For eksempel Terra-saken (Finansavisen), Olaf Thommessens politiske fall (NRK Østlandssendingen), 72 kvinner drept av sine menn (VG), Vold mot barn (TV 2), Kjønnslemlesting (NRK Dagsrevyen), Valgfusket i Drammen (Drammens Tidende), Nødhjelpsleder brukte u-hjelp til sexreiser (Dagbladet), Skatteunndragelsene i Frps stortingsgruppe (VG), Obiora-saken (TV 2), Svarte drosjemillioner til Pakistan (Aftenposten), og Valla-saken (Nettavisen og VG).

Hvem SKUP-juryen har valgt å premiere, blir først kjent under konferansen som foregår i Tønsberg 12. april. Dit er det påmeldt 581 deltakere.


Se alle priskandidatene
Powered by Labrador CMS