Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Birthe Midtun (31) er ansatt i journaliststilling i Bonniers interiørblad Boligpluss. Hun kommer fra stillingen som sjefredaktør i bladet Reis.

Marianne Østby (32) er ansatt som nettansvarlig i hovedredaksjonen i Namdalsavisa. Hun har tidligere jobbet som journalist i Hamar Dagblad, Fosna-Folket, Opdalingen, Namdalsavisa, Arbeidets Rett og Bondebladet.

Rune Ottosen, Oddvar Aasen og Vilhelm Lange ble gjenvalgt som styremedlemmer på årsmøtet til Norsk Pressehistorisk Forening 28. april. Det øvrige styret, som består av leder Arnhild Skre, Olav Kobbeltveit, Nils E. Øy og Gudleiv Forr, var ikke på valg.

Stig Eide Sivertsen er ansatt som konsernsjef i Opplysningen AS.Han har nær ti år bak seg som konserndirektør og medlem av konsernledelsen i Telenor, med ansvar for Telenor Broadcast. Eide Sivertsen var en av tre grunnleggere av Nettavisen, der han i en periode var administrerende direktør.

Øyvind Brenne (26) er ansatt som reportasjeleder i den nye multimediale sportsavdelingen i Fædrelandsvennen. Han har de siste tre årene jobbet som fotballjournalist i samme avis, og har erfaring fra Hamar Dagblad, Østlendingen og Forsvarets Forum.

John Bjarne Lium slutter som journalist i Dagens Næringsliv TV etter et år i jobben. Han går over i ny stilling som ansvarlig for MSN Video hos Microsoft (MSN og Windows Live). Lium har tidligere fem år bak seg i TV 2-systemet, hovedsakelig i TV 2 Hjelper Deg og TV 2 Nyhetene.

Torry Pedersen (50) overtok 19. mai som administrerende direktør i Verdens Gang etter Rolv Erik Ryssdal, som er utnevnt til administrerende direktør for Schibsted Classified Media. Pedersen har hatt ulike lederstillinger i VG siden 1988. Fra 1. august 2000 har han vært sjefredaktør og administrerende direktør i VG Multimedia.

Knut Aastad Bråten (31) er fast ansatt som redaktør for Spelemannsbladet. Han var konstituert i stillingen fra mars 2007 til mars i år. Bråten er utdannet kulturhistoriker fra Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet som journalist i avisa Valdres.

Hege Mauroy, tidligere markedssjef i Fagpressen, er ansatt som daglig leder for Sponsor- og eventforeningen.

Lisbeth Skøelv (34) har sagt opp sin stilling som journalist i Se og Hør etter seks år i bladet, for å bli redaksjonssjef i månedsbladet Woman. Hun tiltrer sin nye stilling 2. juni. Skøelv har tidligere jobbet som journalist i Budstikka og Nordlys.

Marit Kasin (25) har begynt som journalist i avisa Valdres på Fagernes. Hun kom fra Rjukan Arbeiderblad.

Gunhild Sjøvik Frøystad (41) fra Molde er ansatt som ny administrerende direktør i Romsdals Budstikke. Hun starter i sin nye jobb 1. september. Sjøvik Frøystad kommer fra stillingen som avdelingsleder hos Eiendomsmegler 1 Midt-Norge i Molde. Hun har tidligere vært markedssjef i Sjøvik Seafood og salgssjef i mediehuset Vårt Land.

Line Torvik (34) er ansatt som rådgiver i Agendum kommunikasjon. Hun kommer fra jobb som informasjonsrådgiver ved Oslosenteret for fred og menneskerettigheter. Torvik jobbet som politisk journalist i VGs samfunnsavdeling fra 2002-2007, og før det i TV 2s Tabloid-redaksjon og TV 2 Nyhetene.

Ben Johannessen er ansatt som direktør for digitale medier hos Initiative Universal Media. Han kommer fra jobben som Emarketing Manager i Widerøes Flyveselskap.

Marianne Hagen (41) blir ny kommunikasjonssjef på Slottet. Hagen har vært politisk sekretær i Akershus Høyre og har de siste årene jobbet som rådgiver i Norges Rederiforbund. Hun overtar jobben etter Astrid Versto, som begynner som ministerråd ved ambassaden i Wien i august.

Einar Gjærevold har sluttet som redaktør i Levende Historie og begynt i ny jobb i Gyldendal Undervisning. Her skal han arbeide med pedagogisk journalistikk i avdelingens e-læringsredaksjon og være prosjektleder for nye nettsteder. Gjærevold har tidligere vært frilansjournalist og -fotograf og jobbet i NRK i en årrekke.

Odd Reidar Solem, nyhetsanker i TV 2, er tildelt Kulturdepartementets nynorskpris for journalister 2008. Solem gikk på det første kullet ved medielinjen på Høgskulen i Volda i 1973. Han arbeidet noen år i avis før han begynte i NRK i 1977. Etter tolv år i NRK reiste han i 1989 til Molde, der han var redaktør for Romsdals Budstikke til 1993. Deretter gikk turen til TV 2.

Ina Lindahl (36) er ansatt som rådgiver i Norsk Journalistlag. Hun arbeider i dag i Advokatfirmaet Hjort og var tidligere ansatt i Norsk Presseforbund i sju år. Lindahl begynner i NJ i løpet av høsten, etter at hun har sluttført en lærebok om massemedienes kildevern.

Torolf Kroglund er valgt til ny leder for redaksjonsklubben i Lillesands-Posten. Han etterfølger Karl Otto Tønnessen, som fortsetter som styremedlem. Ny nestleder er Merete Moen.

Powered by Labrador CMS