Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nicolaas A. Kippenbroeck (42), slutter 1. oktober som daglig leder av stiftelsen Fri Fagbevegelse LO Media. Ansvarlig redaktør Svein-Yngve Madssen i LO-Aktuelt vil bli konstituert i stillingen, som Kippenbroeck har hatt i sju år.

Andreas E. Thorsheim (34) er ansatt som prosjektdirektør i Media Norge. Han kommer fra stillingen som nyhetssjef i E24.no, der han også har vært utviklingssjef.

Karen Bleken (53) har ett års permisjon fra journalistjobben i GD (Gudbrandsdølen Dagningen), for å jobbe med et prosjekt i regi av Opplandsarkivet på Maihaugen.

Kari Tone Sperstad (25) har fått fast jobb som journalist i GD.

Knut Olav Åmås er ansatt som ny kultur- og debattredaktør i Aftenposten. Han kommer fra stillingen som debattredaktør. Åmås overtar funksjonen til kulturredaktør Per Anders Madsen, som blir redaktør i en fri kommentatorrolle i gruppen til politisk redaktør Harald Stanghelle.

Geir Arne Glad (48) er ansatt som sjefredaktør/administrerende direktør i Helgeland Arbeiderblad. Han har vært ansatt i avisen siden 1988.

Torill Olsen (44) starter i ny jobb som redaksjonssjef i NRK Finnmark i oktober. Hun kommer fra vaktsjefstilling samme sted.

Espen Sletner, som er tidligere Natt og Dag-redaktør, blir publisher og deleier når avisen nå relanseres.

Mads A. Andersen er fast ansatt som politisk journalist i VG Nett. Andersen har bakgrunn fra blant annet Fredriksstad Blad, Forsvarets Forum, NRK og Se og Hør.

Marianne Thoresen (34) er ansatt som ny hovedvaktsjef i Hamar Arbeiderblad. Hun etterfølger Paal Ravnaas.

Erlend Skevik var 1. september på plass i ny jobb som politisk reporter i VG Nett. Han kom fra journaliststilling i Kommunal Rapport og har tidligere blant annet jobbet i Telemark Arbeiderblad.

Synnøve Skeie Fosse er valgt til ny leder i juryen som skal kåre årets kvinnelige medieleder. Med seg i juryen får hun Mai Torill Hoel (A-pressen), Kari Storsletten (Aftenposten), Annika Biørnstad (NRK), Pål Bjerketvedt (NTB) og Trine Østlyngen (Institutt for Journalistikk).

Marie G. Aubert er ansatt som informasjonsrådgiver på Norsk Filminstitutt. Hun kommer fra et års vikariat som kulturjournalist i Aftenposten og har tidligere jobbet i Dagbladet, BT og Dagsavisen.

Per Brochmann er konstituert som administrerende direktør i Tidens Krav og mediehusleder på Nordmøre. Han fungerer for Jan-Erik Larsen, som har fått permisjon for å arbeide ved Statsministerens kontor.

Jon E. Fornes tiltrådte 1. september som administrerende direktør i A-pressens nettrubrikkselskap Zett.no.

Henrik Brattli Vold (31) har gått over til midlertidig stilling som vaktsjef i Nettavisen. Han kommer fra journalistjobb i iOslo.no.

Jarle Nakken er ansatt som ny programsjef i TVNorge. Han kommer fra produksjonsselskapet Mastiff.

Nina Lorgen Flemmen er ansatt som programsjef for TVNorges kvinnekanal Fem og programsjef for internasjonale programmer i TVNorge.

Lene Julsen (24) er ansatt som sportsjournalist i Sarpsborg Arbeiderblad fra 1. september. Julsen kommer fra Fredriksstad Blad, der hun har hatt flere langvarige vikariater.

Petter Kalnes (38) går fra stilling som sportsleder til nyhetsleder i Sarpsborg Arbeiderblad. Han og kanalsjef Bernt Lyngstad (43) skal dele den daglige nyhetsledelsen i alle stoffområder og i alle kanaler.

Ivar Kvistum (40) er tilbake som journalist for Foreldre & Barn i Hjemmet Mortensen, etter halvannet år i Vanebo Fagpresses blad Personal og Ledelse.

Lillian Jensen tar over som ansvarlig redaktør i Blikk etter Tron Hirsti, som fortsetter som daglig leder i Blikk AS og layoutansvarlig. Jensen og Hirsti har vært tilknyttet Blikk siden 1993.

Bjarte Trettenes har sluttet i TV 2 Nyhetenes innenriksredaksjon etter ti år i bedriften. 1. september startet han i ny jobb som vaktsjef og videojournalist i Bergens Tidendes lokal-tv-stasjon btv.

Åslaug Rygg (50) er konstituert som ansvarlig redaktør i Fagbladet. Hun etterfølger Johnny Daugstad, som 29. august forlot stillingen i protest mot eiernes vedtak om å samorganisere redaksjonen og Fagforbundets informasjonsavdeling. Rygg har vært redaksjonssjef i Fagbladet siden 2003.

Espen Stensrud (38) er ansatt som ny sjefredaktør i bladet Autofil. Han har tidligere vært redaksjonssjef i bladet i tre år og har også jobbet for Se og Hør og Dagbladet. Stensrud etterfølger Knut Skogstad, som har begynt i TV 2.

Hege Løvstad Toverud (40) har sluttet i NRK, etter 10 år som journalist/producer. 1. september var hun på plass i ny jobb som journalist i reportasjeavdelingen i Kvinner og Klær.

Marte Frimand startet 1. september i ny fast jobb som nyhetsjournalist i Rogalands Avis. Frimand kom fra Romerikes Blad, der hun var ansatt som journalist og bilagsleder.

Frode Rønning har startet i ny jobb som redaksjonssekretær i Magasinet for fagorganiserte (LO Media). Han sa i vår opp sin stilling som reportasjesjef i Fagbladet, fordi han var uenig i hvordan utgiveren forholdt seg til Redaktørplakaten. Rønning har bakgrunn fra Klassekampen.

Einar Hålien (44) er ansatt som programdirektør i Schibstedkonsernet. Hålien har vært sjefredaktør i Bergens Tidende i 11 år. I den nye stillingen får han ansvar for en nyetablert prosjektorganisasjon som skal arbeide med kontinuerlig forbedring i Schibsteds mediehus.

Ivar A. Berge (42) er ansatt som journalist og prosjektleder i byrået Pressenytt. Berge har bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver i både privat og offentlig sektor.

Morten Skotland Hansen er konstituert som ny sjef i TVNorge og Fem. Han kommer fra jobben som TVNorges økonomidirektør og tar over ledelsen av kanalen etter Morten Aass. Skotland Hansen har jobbet i TVNorge siden februar 1998.

Olav Terje Bergo (61) har varslet at han går av som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Bergensavisen. Bergo ble redaktør i BA i 1983 og ansvarlig redaktør fra 1984. I 1986 ble han også administrerende direktør i avisen.

Powered by Labrador CMS