- Vi har vært veldig nervøse

Natt & Dag på gata med ny redaktør og nye eiere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har vært veldig nervøse, men vi må begynne et sted, sier en tydelig sliten Andreas Tylden. Det er torsdag kveld og lokalene til Oslo Mekaniske på Grønland er fylt av mennesker som leser den første utgaven av Natt & Dag med nye eiere og ny redaktør.

Prestasjonsangst

Den siste uken har Tylden, sammen med en fersk AD, jobbet nesten døgnet rundt for å få avisen ferdig til trykketiden. For den tidligere rockeartisten og nå redaktør har det vært spesielt å få ta over roret i den 20 år gamle gratisavisen.

– I starten var det et enormt press og prestasjonsangst. Men til slutt valgte jeg å se bort fra historien for vi trengte en ny start. Det er ironisk og ganske kult at jeg kan gjøre noe med det jeg har følt at ikke fungerte tidligere, med all respekt for mine forgjengere, sier Tylden.

For knappe fire måneder siden var den etter hvert så legendariske avisen konkurs. På tampen av august gikk nye krefter inn på eiersiden og satte i gang driften av avisa igjen.

– Vi vil ta vare på essensen av Natt & Dag slik folk kjenner den. Å drive på papir i 2008 er vanskelig, så vi må gjøre stoffet mer tilgjengelig for leserne, samtidig som vi også skal skrive mer om de smale og sære tingene.

Satser på nett

Overalt på utestedet på Grønland ble avisen finlest av de oppmøtte.

– Hva er drømmeforsiden din?

– Det er en forside hvor vi samler alle redaktørene gjennom avisas levetid til et klassebilde … eller, det er en forside som sier alt og gjør resten av avisa overflødig, sier Tylden og humrer.

Natt & Dag har vært veldig utilgjengelig på nettet, slik skal det ikke være i tiden fremover.

– Vi har satset stort på nett, det vil bli en prioritet over tid. Målet vårt er jo å bli størst på vårt felt, som uteliv, og det er vi i ferd med å bli.

Utgaven av avisa som er på gata nå skulle egentlig vært et rendyrket jubileumsnummer, men Tylden forklarer at 2008 i stedet skal bli et jubileumsår.

Powered by Labrador CMS