Norge tredje største Facebook-land

1,4 millioner brukere her i landet, ifølge nettsamfunnets egne tall.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook er den største sosiale nettverkstjenesten i verden, med over 110 millioner brukere. Ifølge nye tall fra Facebook er det ved utgangen av november registrert 1,4 millioner brukere her i landet. Det innebærer at Norge er på 14. plass i verden, mens vi er helt oppe på tredje plass når man regner antall brukere i forhold til befolkningen.

Forbigått av Danmark

Danmark er nå Skandinavias største Facebook-land, med 1,6 millioner brukere. Både Norge og Sverige (1,5 millioner brukere) ble passert i løpet av november, ifølge danske Komfo, en ledende it-virksomhet innen utvikling av applikasjoner til Facebook. Nettsamfunnet har hatt en økning i antall brukere på 268 prosent i Danmark hittil i 2008, mens veksten i Norge har vært på 131 prosent.

1,4 millioner registrerte brukerprofiler utgjør 30 prosent av den norske befolkningen. På denne statistikklista er Norge kun slått av Canada (32 prosent) og Danmark (så vidt, også med 30 prosent).

USA suverent størst

USA er fortsatt den suverent største Facebook-nasjonen, med sine 37,4 millioner brukere. England er nr. 2, med 14,4 millioner brukere, fulgt av Canada med 10,3 millioner.

Ifølge Facebook har antall brukere vokst mest i Chile i 2008. En økning på hele 3581 prosent har ført brukertallet opp i 3,9 millioner.

Powered by Labrador CMS