Filmen om levende døde nazister har fått en rekke medieoppslag. Foto: Miho Film

Splatter i alle spalter

Død Snø har fått flere hundre oppslag på noen få dager.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Å skape omtale og blest er som å skrive godt, en kunst. Å få oppmerksomhet har nazi-zombie-filmen til Tommy Wirkola fått til. Ifølge Retriever har filmen de siste tolv månedene fått 760 oppslag, bare de første to ukene i januar ble filmen omtalt i 364 saker.

– Det er klart at det har vært mye. Og det har tidvis vært veldig slitsomt, for journalistene spør jo ofte om det samme, og da gjelder det å variere svarene. Vi forsøker å svare artig, men det er vanskelig når du får spørsmålet for femte gang den dagen, forteller filmskaper Wirkola.

Sex på utedo

Distributør Euforia Film har sørget for omtale uti det ganske Medie-Norge. Fra innspillingen begynte, til denne uken, da det ble klart at 40.000 så filmen i åpningshelgen.

– De er veldig flinke til å spre ting og gjør det slik at avisene får følelsen av å ha en ekslusiv sak.

Ett av oppslagene som har gått igjen, og da spesielt i nettavisene, er Jenny Skavlans sexscene på en utedo. VG Nett hadde i romjulen en artikkel om at her kunne leserne se klippet, og noen få dager senere håpet den samme skuespilleren at det ikke var denne scenen hun ville bli husket for.

– Ja, den har fått mye omtale. Da vi skrev scenen, tenkte vi ikke på at den ville få så mye oppmerksomhet.

– Tenkte dere på medieomtale da dere skrev denne scenen?

– Nei, vi tenker ikke sånn. Da vi kom til sexscenen i Død Snø, tenkte vi å gjøre en slik scene på verdens mest usexy plass. For det er vanlig med sexscener i denne type filmer.

Sex i båt

Sexscenen fra debutfilmen Kill Buljo fikk mye omtale takket være filmen Brent av frost som scenen parodierte. Da skuespiller Gørild Mauseth gikk til sak mot NRK etter at de viste den aktuelle sexscenen, var det Kill Buljo som illustrerte scenen i landets aviser og nettaviser.

Kanskje har dette også bidratt til medienes fascinasjon rundt den nye filmen?

– Jeg vet ikke om det har så mye å si, men selvfølgelig har det bidratt til å holde Kill Buljo i nyhetsbildet hele tiden. Det dukker stadig opp noe nytt, og når vi tenker på oppfølgeren, så holdes navnet i hodene til folket.

Wirkola forteller at Død Snø er en av de mest omtalte filmene distributøren har arbeidet med. En årsak kan være Wirkolas bevisste utvelgelse av skuespillere. For der sørget han for å ha en geografisk spredning, og så er det dette med zombier, nazier og masse blod.

– Dette er noe nytt som ikke er gjort før, og da virker det interessant for mediene.

Powered by Labrador CMS