F.v. ansvarlig redaktør/administrerende direktør Andreas Gjølme og styreleder Kaare Frydenberg. Foto: Budstikka

Budstikka overfører sparepenger til aksjonærene

Øker utbyttet kraftig for å forhindre at bedriften belastes med store tap som følge av finanskrisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konsernet Budstikka.Medias årsresultat falt fra 66,9 til 7,7 millioner kroner i fjor, delvis som en følge av et finanstap på 14 millioner kroner. En rimeligere pensjonsavtale bidro til et forbedret driftsresultat.

Midt oppe i finanskrisen foreslår styret i konsernet Budstikka.Media å øke utbyttet til aksjonærene. For 2007 ble det betalt ut tre kroner per aksje, mens styret vil øke utbyttet til fem kroner aksjen for fjoråret. Aksjonærene tilføres dermed 48,5 millioner kroner.

Budstikka.Media hadde ved årsskiftet markedsbaserte verdipapirer verdt 70,2 millioner kroner, ned fra 102,5 millioner ett år tidligere. Selskapet har i tillegg 116,3 millioner kroner i bankinnskudd.

Vil ha lavere finansrisiko

– Vi ønsker over tid å dempe finanssektorens betydning for bedriftens resultat. Det legges derfor opp til et utbytte for 2008 som innebærer en tilbakeføring av deler av finansporteføljen til selskapets aksjonærer, sier styreleder Kaare Frydenberg i en pressemelding.

Finansresultatet er preget av finansuroen og endte med et tap på 14,0 millioner kroner. Konsernet har et hatt en betydelig andel av finanskapitalen i bank og rentebærende papirer og dermed unngått mye av effekten av en dramatisk børsnedgang.

Budstikka.Medias resultat før skatt ble på 7,8 millioner kroner, mot 75,3 millioner kroner året før. Av 2007-resultatet var 32,8 mill. kroner relatert til salg av aksjer i Stavanger Aftenblad.

32 millioner på driften

Konsernet Budstikka.Media oppnådde et driftsresultat på 32,0 millioner kroner i 2008. Det er seks millioner kroner bedre enn året før og gir en driftsmargin på pene 16 prosent midt oppe i finanskrisen.

Driften i fjor ble belastet med 5,4 millioner kroner i omstruktureringskostnader. Samtidig fikk konsernet en positiv engangseffekt på 17,8 millioner for overgang fra ytelsespensjon til innskuddspensjon i 2008.

Driftsresultat før omstruktureringskostnader og effekt av den nye pensjonsordningen ble på 19,6 millioner kroner.

200 millioner i omsetning

Selskapets driftsinntekter ble på 200,0 millioner kroner, som er en økning på beskjedne 0,9 prosent. De samlede reklameinntektene utgjorde 135,9 millioner, en økning på 0,6 prosent. Opplagsinntektene økte med 0,8 prosent til 59,0 millioner kroner.

Opplaget for 2008 ble 28.264 eksemplarer, en nedgang på 1.376. Tross denne tilbakegangen har lesertallet ligget stabil på 79.000 daglige lesere gjennom året. Nettavisen oppnådde en vekst på hele 50 prosent, til 72.000 unike brukere i uken.

TV.Budstikka har ligget stabilt på 53.000 ukentlige seere.

– Så faren tidlig

Styret i Budstikka.Media vedtok høsten 2008 en omfattende sparepakke. Hovedelementet var en nedbemanning på 15 årsverk, eller 12 prosent av årsverkene i selskapet.

– Vi så tidlig at 2009 og 2010 ville bli vanskelige år også for mediebransjen. Gjennom fjoråret gjennomførte vi nødvendige sparetiltak for å møte motbakken i annonsemarkedene, sier ansvarlig redaktør/administrerende direktør Andreas Gjølme.

Han legger til at overgangen fra ytelses- til innskuddspensjon er av betydning for forutsigbarheten på kostnadssiden, samt at den nye ordningen fra 2011 vil redusere de samlede pensjonskostnadene i selskapet.

Powered by Labrador CMS