Helge Simonnes. Foto: Birgit Dannenberg

Vårt Land faller med 800

Forklarer nedgangen med konkurransen fra nettet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konsernsjef Helge Simonnes i Vårt Land lekker avisens opplagstall for 2008, i forkant av morgendagens offentliggjøring av de godkjente opplagstallene for norske aviser.

Simonnes viser til at løssalgsavisene er hardest rammet av opplagsfall, fordi de ikke klarer å konkurrere med sine egne nettutgaver om de siste hendelsesorienterte nyhetene.

– Mindre utsatt

– Vårt Land merker også konkurransen fra elektroniske medier. Vi fikk en tilbakegang på 800 i 2008. Likevel er vi optimister, fordi vi har en avismodell som gjør oss mindre utsatt enn de avisene som har vært størst i etterkrigstiden. Vinnerne blir de mediebedriftene som makter å kombinere en fornuftig nettsatsing i samvirke med en dypdeutvikling av papiravisen, skriver Simonnes.

Vårt Land hadde et opplag på 27.146 eksemplarer i 2007.

Faller med 1.376

Også tradisjonelt sterke papiraviser i sine markeder må tåle betydelige fall i 2008-opplaget.

Fredag ble det kjent at Budstikka har en nedgang på 1.376 eksemplarer, til et daglig opplag på 28.264 eksemplarer, et fall på 1.376. Budstikka-konsernet trøster seg med at det daglige lesertallet ligger stabilt på 79.000 daglige gjennom året og at nettutgaven oppnådde en vekst på hele 50 prosent, til 72.000 unike brukere i uken.

Powered by Labrador CMS