Gunnar Stavrum. Foto: Birgit Dannenberg

Nettavisen betaler

Gunnar Stavrum kommenterer Gaza-saken: – Journalisten.no satte Nettavisen i et unødvendig dårlig lys.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten.no har et oppslag om at Nettavisen angivelig ikke vil betale en palestinsk journalist for bilder han tok under Gaza-krigen. Det er fullstendig feil. Nettavisen kjøper både artikler og bilder flere ganger daglig – og vi betaler selvsagt når folk arbeider på oppdrag for oss.

I den konkrete saken oppfattet vi Khader Al-Zanoon som en av meget få tilgjengelige kilder og vitner inne på Gaza. Derfor intervjuet vi palestineren, og vi publiserte også hans private bilder i tilknytning til saker der han ble intervjuet.

Dette ligner for øvrig på norske mediers håndtering av de norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse. Så vidt meg bekjent ble ingen av de to norske legene betalt for sine vitneprov eller private bilder. Og det er ikke så rart, det er ikke normalt god tone å betale intervjuobjekter eller kilder.

Derimot fremstår det som klart at forholdet mellom Nettavisen og Al-Zanoon har vært preget av dårlig kommunikasjon, sannsynligvis på grunn av språk og dårlige telefonlinjer.

Vår intensjon var ikke å hyre inn en frilansjournalist, men å få vitneprov fra et lokalt øyenvitne.

Jeg ser at Al-Zanoon har vært av en annen oppfatning og har forståelse for hans oppfattelse av situasjonen.

Kommunikasjonssvikten er beklagelig, og Nettavisen vil ta sitt ansvar for uklarheten ved å betale for bildene.

Det er beklagelig at journalistenes eget nettsted ikke tok seg tid til å vente på at vi fikk undersøkt saken, før man valgte å publisere en halvferdig sak som satte Nettavisen i et unødvendig dårlig lys.

Powered by Labrador CMS