VGs Eirik Mosveen, Dagsavisens Hege Ulstein og Frp-formann Siv Jensen. Foto: Leif Gjerstad

Kastet seg selv til hyenene

TØNSBERG (Journalisten): Frp-formannen er lei av mas om kjæreste og separate intervjuer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siv Jensen kom til Skup-konferansen i Tønsberg for å diskutere journalistenes fokus på person versus politikk. Den debatten, der Dagsavisens Hege Ulstein og VGs Eirik Mosveen var sparringpartnere for Jensen, kan du se i opptak her.

– Noen ganger opptrer norsk presse som en hyeneflokk der ingen har egne meninger. Det blir mindre og mindre av den dyptpløyende, granskende journalistikken, og jeg vet ikke om det er fordi dere ikke har tid eller fordi dere ikke gidder, lød oppvarmingen fra Jensen, gjennom et intervju i konferanseavisen Siste Skup.

Overfor Journalisten.no utdyper Jensen at det hun snakker om, er de gangene de politiske journalistene såkalt jager i flokk etter statsråder eller andre sentrale politikere som har havnet i søkelyset.

– Er dette blitt verre?

– Nei, det er ikke blitt verre, svarer Frp-formannen.

Irritert på kjærestemas

Jensen uttrykte blant annet sterk irritasjon over alle journalistene som hele tiden spør om hun har fått seg kjæreste.

– Jeg blir spurt om dette minst en gang hver uke, sukket hun.

Både Ulstein og Mosveen fastholdt at det kan være journalistisk interessant, avhengig av hvilken posisjon en eventuell kjæreste har i samfunnet.

– Jeg lover at jeg skal si fra hvis jeg får meg kjæreste, lød Jensens forsøk på å dempe maset fra mediene. Hun ønsker å ha en klar grense mellom privatlivet og sin offentlige rolle.

Fornøyd med sitering

Siv Jensen er selv i overveiende grad fornøyd med hvordan hun blir gjengitt av norske journalister.

– Det er veldig sjelden jeg blir feilsitert. Det er noe annet med bruken av overskrifter og ingresser, da er budskapet mitt ofte ikke til å kjenne igjen, sier hun.

Frp-formannen trekker selv fram et annet forhold, som også statsminister Jens Stoltenberg uttalte seg om til Journalisten.no nylig.

– Jeg er lei av at alle journalister skal ha separate intervjuer hele tiden. Det hadde vært mye bedre om vi kunne gjort oss ferdig i plenum. Det er veldig sjelden journalistene oppnår noe spesielt ved å intervjue meg på egen hånd i etterkant, sier Siv Jensen.

Powered by Labrador CMS