Oppfatter at papiraviser er best

Tre av fire mener den redaksjonelle kvaliteten er best på papir.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nesten femten års erfaring med nettaviser har ikke resultert i noe kvalitetsmessig gjennombrudd, verken i journalistenes, politikernes eller publikums øyne. Det går fram av en undersøkelse Respons har utarbeidet for Nordiske Mediedager.

Respons har intervjuet 500 journalister (et representativt utvalg blant NJs medlemmer), 113 stortingspolitikere, 400 lokalpolitikere og 800 representanter fra publikum.

Både blant journalistene og politikerne er det 74 prosent som mener at den journalistiske kvaliteten er høyest i papiravisene, mens 61 prosent av publikum svarer det samme.

Publikum (10 prosent) har best inntrykk av nettavisene, mens kun tre prosent av journalistene svarer at nettavisene har best kvalitet.

Også mange av journalistene som selv jobber på nett, mener papiravisene er kvalitetsmessig overlegne. 34 prosent av nettjournalistene svarer at papir er best, mens kun 16 prosent oppfatter at nettavisene holder høyere kvalitet. 47 prosent svarer at det ikke er noen forskjell.

Blant tv-journalistene og journalister i riks- og region- og lokalaviser er det bare én prosent som holder en knapp på nettavisenes kvalitet.

66 prosent av de 500 journalistene svarer ja på spørsmålet om de jobber på flere redaksjonelle plattformer enn for fem år siden.

Powered by Labrador CMS