Med nisselua på snei

E24 har knyttet til seg en av Twitters norske kultfigurer.

Published   Updated

Nisselue eller Nicecap har på nettsamfunnet Twitter fått flere og flere følgesvenner som leser hans oppdateringer. Bak pseudonymet skjuler det seg en arbeidsledig siviløkonom, som etter at Elin Ørjasæter skrev kommentar om ham på E24 nærmest har fått kultstatus på Twitter.

Utradisjonell

Nå har han begynt å kommentere valget for E24, gjennom sin twitter-feed.

– Nisselue er helt på siden av en tradisjonell kommentatortype, men jeg tror det er det som gjør han så populær. Jeg synes at han er noe av det beste og noe av det dårligste på Twitter, sier E24s sjefredaktør Per Valebrokk.

Valebrokk møtte mannen bak Nisselue tidligere i sommer, og det var starten på ideen om å bruke twitter-feeden hans.

– Det er ingen annen grunn til det enn at flere av oss er fan av ham, og så hadde vi lyst til å bruke han som krydder i valgseksjonen vår.

Finansrosa

Nisselue selv er særlig imponert over bakgrunnsfargen på siden han har fått tildelt på E24. Det er noe ekstra med den finansrosa fargen, forteller han over telefonen.

– Det er jo en del av dem som leser deg på E24 som ikke er like imponert over det du skriver og er ganske kritiske til deg. Hvordan opplever du slike tilbakemeldinger?

– Det er jo alltid slik at når man mener noe, så vil det være noen som mener noe annet. Og når de er anonyme, så kan de skrive hva de vil. Så jeg regner med at de finner da bare en de tar ut frustrasjonen ut på, så jeg tar det ikke så veldig personlig, forteller Nisselue.

Usikker fremtid

Frem til 15. september skal E24 bruke twittermeldingene hans, etter det er han usikker på hvilken retning kultfiguren tar videre, men han er klar for å ytre meninger utover blogg og twitter.

– Så det kan jo tenkes at en eller annen lokalavis kunne tenkt seg å bruke Nisselue til å mene noe. Hvem vet.

Følg Martin H. Jensen på Twitter.