Tre nye bøker

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Boka til IJ-medarbeiderne Tord E. Nedrelid og Ståle de Lange Kofoed gir en lettfattelig innføring i hvordan søkemotorer på internett virker og hvordan du kan bruke dem mest mulig effektivt.

Teknikkene som beskrives, spenner fra det avanserte til det enkle. Blant annet lærer du å begrense søkene med spesialord og boolske operatører, å utnytte gullgruvene i den dype webben, samt enkle metoder for å vurdere troverdighet til nettsider og hvem som står bak.

Forfatterne bruker praktisk orienterte forklaringer og eksempler, skriver forlaget.

Tittel: Digital sporhund

Forfatter: Tord E. Nedrelid og Ståle de Lange Kofoed

Utgitt av IJ-forlaget

Som redaktør og prosjektleder for SVTs graveprogram «Uppdrag granskning», har Nils Hanson bidratt til mange oppsiktsvekkende avsløringer.

Nå har han skrevet en verktøykasse av en bok, der leserne skritt for skritt kan følge arbeidet med et journalistisk graveprosjekt fra idé til publisering, forteller en pressemelding.

«Grävande journalistik» forteller konkret om ulike metoder og byr på tips om knep og ukonvensjonelle løsninger for å kunne fullføre jobben. Hvordan få fram opplysninger som noen vil skjule? Hvordan få uvillige kilder til å fortelle? Og hvordan avsløre en løgn?

Tittel: Grävande journalistik

Forfatter: Nils Hanson

Utgitt av Ordfront

«Norsk dokumentarfotografi i dag» er et håndfast resultat av Fritt Ords seks millioner i prosjektmidler til 38 fotografer i 2006. Boka er et utvalg av de beste bildene fra disse prosjektene, som både nykommere og mange av landets mest kjente og etablerte fotografer står bak, opplyser utgiver.

Sjangeren er aldri tidligere blitt presentert så bredt i Norge. Boka har et innledende essay av Eva Klerck Gange, der hun redegjør for dokumentarfotografiet som begrep og dets historie. Bilderedaktør har vært Rune Eraker.

Tittel: Norsk dokumentarfotografi i dag

Redaktør: Rune Eraker

Utgitt av Press forlag

Powered by Labrador CMS