Gunnar Kagge. Foto: Birgit Dannenberg

– En sjef man blir glad i

Lederen av redaksjonsklubben full av lovord om Hans Erik Matre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er kanskje litt farlig for en leder av redaksjonsklubben å bli glad i sjefredaktøren sin, men Hans Erik er en veldig flott person. Vi synes det er trist, både for Hans Erik og Aftenposten, at han ikke kommer tilbake, sier Gunnar Kagge.

Han understreker at de ansatte er svært takknemlig for den jobben Matre har gjort for Aftenposten gjennom seks år. Kagge peker på at Matre blant annet ledet avisens overgang til tabloid, og en omfattende produktutvikling.

Gode lesertall

– Produktutviklingen har vært ganske utrolig, og har ført til at Aftenposten nå har stabile og gode lesertall i et fallende marked. Det skal Hans Erik ha en stor del av æren for. Han er en veldig flink avismann. Derfor er det viktig at han fortsetter å jobbe med journalistiske spørsmål i Media Norge, som han selv er veldig opptatt av. Vi må dra nytte av hans kunnskaper og visjoner, sier Kagge.

– Den beste

– Hva tenker du om jakten på en etterfølger til Matre?

– Vi ser dette som den viktigste redaktørjobben i Norge. Derfor blir det en prosess der man skal leter etter den best tilgjengelige. Etterfølgeren må være i stand til å bygge på Aftenpostens solide tradisjoner, men også fortsette det nyskapende arbeidet Hans Erik har startet på. Her må man gå grundig til verks, for å være helt sikre på at man finner den beste, framholder Kagge.

Powered by Labrador CMS