Per Edgar Kokkvold. Foto: Birgit Dannenberg

– Kaos uten kontroll

Først var han skeptisk, nå er han hekta. Per Edgar Kokkvold om Twitter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I september nådde debatten om journalister skulle være på Twitter sitt høydepunkt, og flere profilerte pressefolk hadde moro av å kommentere Per Edgar Kokkvolds fravær på nettstedet.

Generalsekretæren svarte på tiltale og meldte seg på mikrobloggen. Nå er Kokkvold vel etablert på Twitter, og han trives. Generalsekretæren forteller at han har det mye bedre enn Bjarne Håkon Hanssen i informasjonsbransjen.

– Hvordan opplever du å være på nettsamfunnet?

– Kaos uten kontroll, skriver Kokkvold i en såkalt DM. Intervjuet er gjennomført nettopp med direktemeldinger. Kokkvold har fått til sammen 280 tegn (to meldinger) til å svare på spørsmålene.

Tidsbruk

Kokkvold er blitt observert aktiv til langt på natt diskuterende med andre medlemmer i mikrobloggsamfunnet. Da Norsk Journalistlags leder nylig fylte år, forklarte redaktørforeningens Arne Jensen til stor forlystelse at Kokkvold gjerne skulle vært til stede på feiringen, men var for opptatt med å oppdatere Twitter-kontoen sin.

Selv mener han at han ikke bruker altfor mye tid på nettstedet.

– Ikke mer tid enn jeg bruker på Premier League. Overdriver du tidsbruken, blir twitter IKKE et sosialt, men et usosialt medium, skriver han.

Baksnakking

Generalsekretæren forteller at han så langt har opplevd stor vennlighet og fått mange hyggelige velkomstord. Han skrev på nettstedet at pressefolk utenfor Twitter godt kan lære noe om godord til inspirasjon av kolleger som bruker mikrobloggen.

Kokkvold legger til at med så mange snakkesalige mennesker må man uansett regne med at det forekommer en viss grad av baksnakking.

Bortsett fra at tiden ikke strekker til, er begrensningen på antall tegn per melding en av Kokkvolds største utfordringer.

Språk

– Den er ganske frustrerende for en som vil ha flyt i språket og derfor anser forkortelser som en dødssynd.

Til til spørsmålet om hvordan han opplever nettsamfunnet, svarer generalsekretæren:

– Kaotisk som livet selv: På sitt verste enda verre enn jeg fryktet. På sitt beste langt bedre enn jeg trodde. Blir værende.

Powered by Labrador CMS