Cille Biermann, Nadia Hasnaoui og Kjetil Bragli Alstadheim. Foto: Anne Liv Ekroll (NRK)/Bjørn Åge Mossin (Journalisten)

Språkpriser til NRK og DN

Riksmålsforbundets mediepriser går til Nadia Hasnaoui (NRK), Cille Biermann (NRK) og Kjetil B. Alstadheim (Dagens Næringsliv).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Eurovision-programleder Nadia Hasnaoui får fjernsynsprisen for fremragende bruk av riksmålet. Cille Biermann vinner radiokategorien og Kjetil B. Alstadheim får Gullpennen.

Uunnværlig

Juryen skriver i begrunnelsen om Hasnaoui at prisvinnerens arbeid med språket og høye selvjustis hva gjelder forberedelser, var en av de avgjørende faktorer som gjorde henne uunnværlig som programleder for Melodi Grand Prix.

Hun har et vidt spekter av programtyper i fjernsynet og er alltid på språklig bølgelengde med sitt publikum. Også fremførelse, klarhet og diksjon er av ypperste merke, ifølge juryen.

Uredd og rammende

Cille Biermann får ros for å ha et imponerende mangfold å vise til i sitt radioregister. Hun er alltid inkluderende og gjør inntrykk på lytteren. Hennes journalistiske verktøykasse fører henne fra aktuell innsikt i bøkenes verden og kulturjournalistikkens mangfold til munter, mangeårig tilstedeværelse i Reiseradioen.

Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv får årets Gullpenn for det mange mener er en av norsk presses morsomste og mest treffsikre politiske kommentatorer. Årets Gullpenn er uredd og rammende i sine karakteristikker, skriver juryen.

Powered by Labrador CMS