Camilla Bjørn. Foto: VG.

Tidenes sommerjobb

Neppe noen bedre i Medie-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norske redaksjoner har leid inn sommervikarer for å sørge for at sendingene, avisene eller nettsidene oppdateres med innhold. Og noen ganger kommer sommervikarene internt i redaksjonen. Som VGs London-korrespondent denne sommeren, Camilla Bjørn.

Da hun så vikariatet utlyst, sendte hun like gjerne inn en søknad. Etter å ha fått ja, kom prestasjonsangsten de siste ukene før avreise.

– Jeg tenkte på alle de som har vært her før meg, med mer kompetanse og slikt. Men så bestemte jeg meg bare for å være den beste Camilla Bjørn i London, forteller hun per epost.

Nyforelsket

Bjørn har de siste fem årene jobbet som journalist i VGs Rampelys-redaksjon. Og noen sommerferie blir det ikke på henne med det første. For når hun er tilbake i Akersgata skal Bjørn fungere som nyhetsleder i Rampelys noen uker i august. Og så, så blir det ferie, men hvor vet hun ikke helt. Ikke ennå.

Først fokuserer hun på å dekke England fra metropolen noe den observante leseren kan ha lagt merke til, med bylinebildet hennes flere steder i avisen. Selv sier hun at produksjonen nok ikke har vært stort mer enn det den jevne nettjournalisten lever. Samtidig har hun gjenopplevd en gammel kjærlighet.

– For meg personlig er det å få skrive om alt mulig rart i tillegg til Rampelys-stoffet som skiller seg fra hverdagen min i Akersgata. Noe som har vært kjempedeilig. Ellers er det vel ganske intenst, for man er jo i teorien på jobb hele tiden. Og så leser jeg fryktelig mange engelske aviser hver dag, men det er bare gøy. Jeg er nyforelsket i papiravisa!

– Så nå blir det utenrikstjenesten neste?

– Hvis VG tør! Haha! Men jeg må si at gutta på Uriks i VG er kule. De har vært tålmodige hjelpere i sommer.

Powered by Labrador CMS