Nærings- og handelsminister Trond Giske vil konsentrere seg om å nyte late dager i Portugal, frikoblet fra norske medier og journalister. FOTO: KATHRINE GEARD.

Savner ikke journalistene

Næringsminister Trond Giske kobler ut norske medier på ferie i favorittlandet Portugal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Giske har i en årrekke tilbrakt store deler av ferien sin i Portugal, gjerne sammen med sin gode venn justisminister Knut Storberget og hans familie. Giske kan saktens trenge lang sommerferie i år. Overgangen til det utsatte Nærings- og handelsdepartementet i fjor høst ble tøff, etter fire år i roligere farvann som kultur- og kirkeminister. Blant annet med ansvar for mediepolitikken.

Værhard tilværelse

Han svarer bekreftende på spørsmål om finanskrisen og makroøkonomiske forhold har ført til en mer værhard tilværelse.

– Ja, det har det. Fordi man møter mennesker som står i fare for å miste jobben og bedrifter som sliter med manglende eksportmarkeder. Dette går rett inn i kjernen av tryggheten, rammen rundt familien og sikkerheten i tilværelsen. Også folk i kultursektoren sliter med økonomien, men med de budsjettene vi hadde gjennom Kulturløftet var det stort sett bare gode nyheter. Her må du hele tiden håndtere dårlige nyheter og mer problematiske saker.

Null norske aviser

– Hvordan endrer medievanene dine seg i sommerferien?

– Jeg skal være flere uker i Portugal, og der er det null norske aviser. Til vanlig leser jeg sju-åtte aviser.

– Du følger kanskje med på nettavisene i ferien?

– Ja, jeg er jo innom nettet. Men ikke så veldig mye. Jeg synes det er greit å koble seg litt fri fra medietrykket.

Deadline hele tiden

Den tidligere medieministeren viser til de store endringene i dekningen av norsk politikk.

– Er det én ting som har endret seg de siste ti årene, så er det at vi har gått fra en situasjon der vi hadde deadline én gang i døgnet til en situasjon med deadline hvert minutt. Og fra en situasjon med seks-sju viktige medier til et mylder av nettsteder. Hvert mediehus har jo gjerne tre-fire plattformer de skal ut på, med forskjellige journalister og forskjellige deadlines. Det er et mye større trykk, også som medieobjekt. Det slipper man jo i ferien.

– Så det gleder du deg til?

– Jeg har et godt forhold til mediene, men ser fram til ferie, ja.

Powered by Labrador CMS