Monica Irén Solberg Susegg opplever Snapchat som en god inngang til Trønder-Avisa for yngre lesere. Minst en sak skal oppfylle samfunnsoppdraget. Foto: Martin Huseby Jensen
Monica Irén Solberg Susegg opplever Snapchat som en god inngang til Trønder-Avisa for yngre lesere. Minst en sak skal oppfylle samfunnsoppdraget. Foto: Martin Huseby Jensen

Monica Irén Solberg Susegg bruker emojies flittig i Trønder-Avisas Snapchatnyheter

Mobilen er uten tvil hennes viktigste verktøy i jobben. 

Publisert Sist oppdatert

Hver uke framover vil Journalisten publisere «Morgenrutinen», der vi stiller de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen. Denne uken har vi, i forbindelse med Norsk Journalistlags landsmøte, en NJ-spesial der vi har sendt spørsmålene til personer som enten er delegater eller deltakere på landsmøtet. 

Monica Irén Solberg Susegg jobber som frontredigerer i Trønder-Avisa fram til 1. april, men blir krimreporter i samme avis fra denne datoen. Hun er delegat fra Nord-Trøndelag Journalistlag. 

– Kaffe eller te?

– Kaffe!

– Hva har du på nattbordet?

– Macen, vekkerklokke, lader og mobil. Som oftest litt rot også, stort sett i form av penner, notatbok, neglelakk og hårstrikker.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag? 

– I Journalisten: «Mediekrisen er over - felles abonnementstjeneste gir tidenes opplagstall og digital vekst»

– Hvor leter du etter gode saker? 

– Det er nok sosiale medier som er min hovedkilde for å finne saker, i tillegg til å snakke med og lytte til helt vanlige folk. 

– Om du kunne velge hvem som helst: Hvilken person ville du helst spist frokost med og hvorfor? 

– Donald Trump. Rett og slett fordi jeg er veldig nysgjerrig på om han virkelig er slik som han blir fremstilt og fremstiller seg selv, eller om det er et spill for galleriet. Har i tillegg et par ting jeg har lyst til å si til fyren, spesielt når det kommer til kvinnesyn …

– Hvordan reiser du til jobb og hvilke medier har du vært innom før du ankommer arbeidsplassen? 

– Jeg kjører. Siden jeg som oftest starter klokken 06.00 blir det sosiale medier og vår egen avis på senga, NRK på badet og i bilen, også går jeg gjennom avisene som dekker Trøndelag med en gang jeg kommer på jobb. 

– Hva er ditt viktigste verktøy i jobben? 

– Mobilen min. Uten tvil.

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?  

– Norske medier irriterer meg egentlig ikke så mye.

– Hva blir viktig for utførelsen av journalistyrket framover?  

– Omdømmebygging og å opprettholde kvaliteten på journalistikken. Vi må få tillit fra folket, øke bevisstheten når det gjelder kildekritikk, og utøve samfunnsrollen vår ved å fokusere på kritisk journalistikk.

– Om du kunne gå tilbake i tid og møte deg selv som tenåring, hvilke råd hadde du gitt? 

– Jeg ville nok sagt at jeg må slutte å være frekk mot foreldrene mine, men at å være litt opprørsk er helt greit. Jeg ville også sagt til meg selv at jeg må følge bedre med i mattetimene…

– Hva er mediebransjens største utfordring akkurat nå? 

– At vi er avhengig av abonnementer og betaling digitalt for å overleve, men ikke klarer å finne en tjeneste som alle kan bruke for å kjøpe artikler fra de ulike mediehusene. 

– Hva er ditt forhold til emojies og hvilken bruker du mest? 

– Jeg elsker emojies! Det er nok «skrikeflire-ansiktet» og «oppgittansiktet» som er mest brukt hos meg. I snapchatnyhetene våre bruker jeg emojies som illustrasjon til de mange av sakene vi legger ut.

Les også: Trønder-Avisa får tips fra kidsa gjennom Snapchat

– Når logger du av for kvelden? 

– Umulig å si. Jeg sovner omtrent med mobilen i hånden og logger vel så å si aldri helt av.

Powered by Labrador CMS