Vil starte tv-kanal i Norge

Med Schibsteds gamle svenske kanal TV7 skal NonStop Television inn i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV7 var i sin tid eid av den svenske storavisen Aftonbladet, som etter milliontap solgte kanalen. Mandag fikk TV7 nye eiere. Denne gang NonStop Television som per i dag står bak den skandinaviske versjonene av tv-kanalene ShowTime, Star TV og Silver

Fra høsten av?

– Ja, vi kommer til å lansere i kanalen i Norden i høst, kanskje oktober og november. Men vi har ingen avtaler med noen distributører, sier presseansvarlig Ebba Bjelkholm.

Det er ikke sikkert at TV7 vil få distribusjon i alle nettene. Per i dag er Viasat (satellitt), Canal Digital (satellitt og kabel), Get (kabel) og RiksTV (bakkenett) de største distribusjonsaktørene i det norske markedet. Hos RiksTV er det ikke plass til flere kanaler.

– For oss er det uansett ikke aktuelt å gjøre noe med kanaloppsettet før det analoge bakkenettet slukkes på slutten av 2009. Hva som da skal ligge til grunn for å slippe til nye kanaler må vi ta da. Vi tar hensyn til alle som søker og så må vi se hvordan kanalpakkene blir, sier informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i RiksTV.

Satser på bredde

Enn så lenge synes planene til NonStop rundt TV7 noe uklare.

– Det er en bredere kanal, mer som TV4 Pluss og TV6 som retter seg til de mellom 18 og 49 år. På TV7 kommer det til å være serier.

Bjelkholm forteller at TV7 blir en pan-nordisk kanal, slik TV3 var en periode, hvor alle sendinger tekstes på lokalt språk.

– Jeg tror det blir samme ambisjoner i alle land: En bred nisjekanal mot en stor målgruppe. Jeg kan ikke uttale meg ordentlig ennå, sier Bjelkholm.

– Kom igjen

Hos Viasat 4 og TV3 ønskes konkurransen velkommen.

– Jeg kjenner ikke til detaljene i innholdet på kanalen, og er spent på hvordan de skal få til distribusjon – det er jo spesielt viktig å ha. I utgangspunktet ønsker vi all konkurranse velkommen, sier informasjonssjef Glenn Støldal i TV3 og Viasat 4.

Powered by Labrador CMS