Hallbjørn Saunes (t.h.) tar imot Gullfugl-prisen for TVNorge. Foto: Martin Huseby Jensen

TVNorge vant med søppel

ÅLESUND (Journalisten): Medietilsynet hedret OsloTVs program «Gutta på Brobekk» med Gullfugl og en sjekk på 30.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Serien om de tre gutta og deres hverdag som ansatte på renovasjonsanlegget på Brobekk kombinerer det morsomme og nære med lærdom om storsamfunnets enorme forbruk og dertil miljøkonsekvenser på en flott måte. Dette er et nyskapende og friskt program med et svært viktig innhold, skriver juryen.

– Levende

Det er selskapet Pang Produksjoner som står bak serien på TVNorges OsloTV.

– God klipping og bruk av bildemediet og grafikk, samt levende og engasjerte hovedpersoner river oss med inn i en verden som angår oss alle, men som det ofte er vanskelig å få seere interessert i. Her får vi ”reality-tv” med mening og snert, og man får lyst til å stadig se mer – det alvorlige temaet til tross. Dette er severdig tv langt utover det lokale plan, en virkelig øyeåpner og tankevekker.

Det er andre året Gullfuglen deles ut til lokal-tv og andre gangen OsloTV vinner. Kriteriet for å vinne er først å få støtte fra Medietilsynet til å lage programmer. Her må stasjonene som søker legge fram fullstendig budsjett og selv finansiere 20 prosent av produksjonen.

Deretter vil en jury fra tilsynet vurdere om det beste resultatet ble oppnådd.

Teater og mat

Andrepremien på 25 000 kroner gikk til TV Vest ”Prosessen, Det tusende Hjerte”, en serie om prosessen å sette opp lokalt teater, i dette tilfelle Rogaland Teater.

– Dette er et program der man virkelig får ny kunnskap og innblikk i hva som foregår bakom kulissene på en teateroppsetning. Programmet flyter lett, er rikt på gode bilder, har fin grafikk og en dyktig programleder og kommentarstemme. Dette er meget godt tv-håndverk med sterk lokal forankring.

TVNord-Trøndelag stakk av med 15 000 kroner for et program i serien ”Kokken”, hvor den erfarne gardskjerringa og den ”rocka” mesterkokken lager mat sammen.

– Prisen går til et sjarmerende program med sterk lokal forankring og stort seerpotensial. Programmet har gjennomført fin grafikk og musikk, og det er gjort et godt valg av medvirkende. Samtalen flyter naturlig og lett med snert og humor og programmet viser et usedvanlig godt samspill mellom gammel og ung kokk, mens de både lager lokal tradisjonsmat og mat fra andre kulturer.

Powered by Labrador CMS