Dystert for amerikanske aviser

Nye tall viser at avisopplagene raser videre nedover i USA.

Publisert   Sist oppdatert

Opplagsstatistikken for en halvårsperiode som sluttet med 31.mars ble lagt fram i dag. Tallene fra «The Audit Bureau of Circulations» viser at leserne fortsetter å svikte amerikanske aviser, både på hverdager og på søndager, opplyser Editor& Publisher.

Blant de hardest rammede er San Francisco Chronicle. Sammenliknet med samme periode i fjor, har opplaget sunket 15.7 prosent på hverdager. Og er nå nede i 312,118 eksemplarer. På søndager har avisa mistet 16.5 prosent av opplaget.

USA Today

En annen avis som opplever en sterkt fallende kurve er The Boston Globe. På hverdager har opplaget falt med 13,6 prosent. Og hverdagsopplaget for riksdekkende USA Today har sunket med 7,4 prosent til 2.113.725 eksemplarer. Mens høyt respekterte The New York Times, der det allerede er satt i verk stillingskutt og en rekke andre sparetiltak, går tilbake 3,5 prosent på hverdager til 1.039.031.

Den samme negative tendensen gjør seg gjeldende i en rekke andre aviser. Lyspunktet er The Wall Street Journal, som med 0.6 prosent opplagsvekst i perioden, kan notere en ørliten framgang.