Fotoutdanningen fortsetter

Det skal fortsatt være en egen linje for fotojournalister ved Høgskolen i Oslo. Nå skal den utdanne videojournalister også.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avdelingsstyret ved journalistikk, bibliotek- og mediefagutdanningen går inn for å styrke fotografutdanningen med ett år, slik at den fra neste høst av blir treårig og fører til bachelorgrad. I dag er den på to år.

Praksisperioden utvides til et halvt år, og studentene skal også kunne fordype seg i videojournalistikk. Nettopp det siste har vært etterlyst av mediebransjen.

Mediebransjens endrede behov var også utgangspunktet for at utdanningen av fotojournalister ble evaluert i fjor. Dette arbeidet endte i en delt innstilling, der mindretallet ville inkludere fotoutdanningen i den vanlige journalistutdanningen.

Dette forslaget ble møtt med stor skepsis, fordi det blant annet ville gjøre det umulig å fortsette med dagens opptakskrav til fotojournalistikkstudiet – som baserer seg på opptaksprøve. Mange av dagens fotostudenter ville ikke ha kommet inn, hvis grunnlaget var karakterpoeng.

– Dette er i tråd med det vi og bransjen har ønsket, sier høgskolelektor Per Anders Rosenkvist ved fotojournalistutdanningen.

Nå blir fortsatt bestått opptaksprøve en nødvendig betingelse for å komme inn på studiet. Høgskolen planlegger å ta inn 12 studenter til det nye studiet neste høst. Det vil deretter bli opptak hvert år, i stedet for hvert andre år, som det er i dag.

Powered by Labrador CMS