Starter studium i nettjournalistikk

Høgskolen i Bodø starter høsten 2007 et nytt fleksibelt deltidsstudium i multimedial nettjournalistikk. Studiet kan tas både som grunn- og videreutdanning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tanken bak studiet er at nettjournalistikk mer og mer framstår som et eget fagområde. Og at mediebedrifter i framtida vil være avhengig av journalister som behersker særtrekkene ved nettet.

Senter for journalistikk ved Høgskolen i Bodø mener det er på tide med et faglig løft for å profesjonalisere nettjournalistikken. Det nye studiet vil i all hovedsak være basert på fjernundervisning og veiledning via internett. Og ifølge reklamen blir opplegget strukturert og av høy faglig kvalitet, med tett oppfølging av den enkelte student.

Rimelig

Prosjektleder Bengt Engan forteller at studiet har vært planlagt siden i fjor høst.

– Vi har i mange år samarbeidet med Folkeuniversitetet om samlingsbaserte studier, men har sett at søkermengden har gått betydelig ned i seinere år. Samtidig er det helt klart et behov for et tilbud om deltidsstudier. Vi mener løsningen er mer nettbaserte studier, sier Engan.

Siden bosted ikke har noen praktisk betydning, kan studiet tilpasses studentens arbeids- og livssituasjon. Det er tenkt både som grunnutdanning og som videreutdanning for journalister med en viss erfaring fra tradisjonelle medier. Og studentene kan velge blant en rekke fagmoduler, ut fra forkunnskaper og ønske om fordypning.

– Det er også et rimeligere studium enn et opplegg med samlinger, påpeker Engan.

Seks moduler

Multimedial nettjournalistikk er bygd opp av seks moduler som hver koster 9000 kroner, og gir 10 studiepoeng. Stikkord for modulene er «Nettet som nyhetskanal», «Research, kildekritikk og etikk», «Å finne en historie – og fortelle den», «Nye formater og sjangrer», «Utenfrablikk på nettjournalistikken» og «Reportasjejournalistikk på nettet».

– Studentene kan ta så mange moduler de selv ønsker, sier Engan.

Dersom en student gjennomfører alle seks modulene, gir dette grunnlag for å søke seg direkte til 2. år i Bachelor-studiuet ved Høgskolen i Bodø.

– Hvor mange studenter tar dere opp?

– Fordi dette er veiledningsintense studier har vi vært nødt til å begrense antallet. I første omgang har vi satt et tak på 30 studenter, sier Engan, som blir faglig ansvarlig for det nye studiet. Søknadsfristen er 10. juni.

Powered by Labrador CMS