Studentavis i Bergen må kutte

Norges nest største studentavis, Studvest i Bergen, må kutte utgifter og tenke mer kommers. Velferdstinget har redusert støtten med en kvart million kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Ja, det er en dårlig dag, men det kunne vært verre, sier ansvarlig redaktør Eirin Eikefjord.

Hun leder Studvest som kommer ut med papirutgave i et opplag på 7.000 en gang i uken og egen nettavis. For inneværende år får Studvest 1,5 millioner kroner i støtte fra Velferdstinget ved Universitetet i Bergen. For neste år var støtten foreslått redusert med 450.000 kroner, men på budsjettmøtet tirsdag kveld endte det med en reduksjon på 255.000 kroner.

Trenger økte annonseinntekter

I tillegg til den offentlige støtten har Studvest annonseinntekter på 1,2 millioner kroner. I alt er det mellom 40 og 50 ansatte knyttet til avisen, noen lønnet, noen på frivillig basis.

– For oss er dette mye penger. Vi har allerede budsjettert med en økning av annonseinntektene neste år, så det er begrenset hva vi kan hente der. Muligens må vi bli mer kommersielle, sier Eikefjord.

Da sikter hun særlig til at de må se på annonserabattene for studentorganisasjonene.

Kritisk til budsjettprosessen

Eikefjord er heller ikke nådig i sin kritikk av Universitets behandling av denne saken. Støtten til Studvest ble justert kraftig opp i fjor, og man økte da antallet medarbeidere. På det tidspunkt ble det gitt forsikringer om at man ønsket et høyt og stabilt støttenivå. På budsjettmøtet forrige mandag kom det ingen signaler om redusert støtte. Men i budsjettforslaget som ble sendt ut forrige onsdag var støtten redusert med en tredel.

– Prosessen har vært veldig dårlig. Saken har vært dårlig forberedt og dårlig begrunnet, sier redaktør Eirin Eikefjord.

Powered by Labrador CMS